fbpx

Pui frantuzesc cu cartofi la cuptor

AutorCarmen Sorina
DificultateIntermediar

O reteta delicioasa de pui cu cartofi la cuptor. Mustarul frantuzesc da carnii o aroma dulceaga care bucura papilele gustative.

ShareSalvează
Produce4 PorțiiTimp de Preparare5 minsTimp de gătire / răcire55 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 8 pulpe de pui
 2 ulei masline
 2 unt
 1 ceapa mare, fin taiata
 4 catei de usturoi, tocati marunt
 1 linguriță(e) cimbru
 200 ml vin alb
 200 ml supa pui
 2 mustar frantuzesc
 coaja de la o lamaie
 1 linguriță(e) Tarhon
 8 cartofi mici
 sare de mare
 piper
 frunze de patrunjel

Mod de preparare:

1

Se condimenteaza puiul cu sare si piper.

2

Se incalzeste o tigaie la foc mediu si se adauga uleiul.

3

Cand s-a incins uleiul, se adauga puiul, cu partea de sus in jos si se lasa aproximativ 5 minute, pana cand devine puiul auriu.

4

Se scoate puiul pe o farfurie.

5

In uleiul ramas se adauga untul. Cand acesta s-a topit, se adauga ceapa si cimbrul. Se condimenteaza cu putina sare. Se gateste pana se inmoaie ceapa si devine translucida (aprox. 5 minute).

6

Se adauga usturoiul si se gateste 1 minut.

7

Se adauga vinul si supa de pui.

8

Se adauga mustarul, coaja de lamaie si tarhonul si se asezoneaza cu un pic de sare si piper.

9

Se adauga puiul si cartofii.

10

Se transfera tigaia in cuptorul preincalzit la 200˚C, pana se gateste puiul si cartofii (aprox. 30-35 minute).

11

Asezonati cu frunze de patrunjel.

Ingrediente

 8 pulpe de pui
 2 ulei masline
 2 unt
 1 ceapa mare, fin taiata
 4 catei de usturoi, tocati marunt
 1 linguriță(e) cimbru
 200 ml vin alb
 200 ml supa pui
 2 mustar frantuzesc
 coaja de la o lamaie
 1 linguriță(e) Tarhon
 8 cartofi mici
 sare de mare
 piper
 frunze de patrunjel

Direcții

1

Se condimenteaza puiul cu sare si piper.

2

Se incalzeste o tigaie la foc mediu si se adauga uleiul.

3

Cand s-a incins uleiul, se adauga puiul, cu partea de sus in jos si se lasa aproximativ 5 minute, pana cand devine puiul auriu.

4

Se scoate puiul pe o farfurie.

5

In uleiul ramas se adauga untul. Cand acesta s-a topit, se adauga ceapa si cimbrul. Se condimenteaza cu putina sare. Se gateste pana se inmoaie ceapa si devine translucida (aprox. 5 minute).

6

Se adauga usturoiul si se gateste 1 minut.

7

Se adauga vinul si supa de pui.

8

Se adauga mustarul, coaja de lamaie si tarhonul si se asezoneaza cu un pic de sare si piper.

9

Se adauga puiul si cartofii.

10

Se transfera tigaia in cuptorul preincalzit la 200˚C, pana se gateste puiul si cartofii (aprox. 30-35 minute).

11

Asezonati cu frunze de patrunjel.

Pui frantuzesc cu cartofi la cuptor