Pui în crustă de cașcaval, cu ciuperci, la cuptor

AutorAncutsa Cuisine
DificultateIntermediar

Am pregătit aceste pulpe de pui în crustă de cașcaval la cuptor, cu ciuperci. Am presărat mărar (pentru sora mea, căreia îi place mult) și a fost un deliciu. Vă prezint mai jos cum să pregătiți ceva deosebit, din ingrediente la îndemână. Și nu e deloc complicat.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 oră 20 minuteTimp total1 oră 40 minute

Ingrediente:

 4 pulpe de pui
 sare
 2 ouă
 200 gr cașcaval
 300 gr ciuperci
 150 ml bere
 60 ml ulei
 350 ml apă
 prune fără sâmburi
 2 gem de corcodușe

Mod de preparare:

1

Înlături pielea și dezosezi pulpele de pui. Eu mai păstrez foarte puțină carne pe oase, pentru că sunt bune pentru o supă, ulterior.

2

Tăvălești pulpele prin ouăle bătute într-un bol cu o lingură de ulei (10 ml) și sare, după gust, apoi prin cașcavalul ras pe o tavă.

3

Mai departe, dacă ai rumeni acum pulpele la cuptor, în tavă cu ulei, s-ar topi cașcavalul. De aceea, trebuie mai întâi să le așezi într-o tavă cu hârtie de copt și să le dai la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 30 de minute, la foc mediu, întorcându-le la jumătatea timpului.

4

Apoi transferi pulpele într-o tavă în care ai pus înainte un strat subțire de ulei (50 ml), bere și 150 ml apă și mai dai la cuptor încă 30 de minute sau până s-au pătruns bine, în funcție de cuptorul tău.

5

Când s-au rumenit și pătruns pulpele, le scoți într-un castron înalt și le acoperi cu o farfurie, pentru a rămâne calde și suculente. Apoi în uleiul în care s-au gătit pulpele, mai pui 200 ml apă și ciupercile curățate de pielițe și spălate. Mai dai la cuptor aprox 20 de minute.

Opțional :
6

Poți pune gem de corcodușe pe pui sau bucățele de prune în tavă, pentru aromă, însă ai grijă, pentru că se ard ușor.

Sugestie de servire :
7

Poți toca puțin mărar, pentru savoare și decor.

Ingrediente

 4 pulpe de pui
 sare
 2 ouă
 200 gr cașcaval
 300 gr ciuperci
 150 ml bere
 60 ml ulei
 350 ml apă
 prune fără sâmburi
 2 gem de corcodușe

Indicații

1

Înlături pielea și dezosezi pulpele de pui. Eu mai păstrez foarte puțină carne pe oase, pentru că sunt bune pentru o supă, ulterior.

2

Tăvălești pulpele prin ouăle bătute într-un bol cu o lingură de ulei (10 ml) și sare, după gust, apoi prin cașcavalul ras pe o tavă.

3

Mai departe, dacă ai rumeni acum pulpele la cuptor, în tavă cu ulei, s-ar topi cașcavalul. De aceea, trebuie mai întâi să le așezi într-o tavă cu hârtie de copt și să le dai la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 30 de minute, la foc mediu, întorcându-le la jumătatea timpului.

4

Apoi transferi pulpele într-o tavă în care ai pus înainte un strat subțire de ulei (50 ml), bere și 150 ml apă și mai dai la cuptor încă 30 de minute sau până s-au pătruns bine, în funcție de cuptorul tău.

5

Când s-au rumenit și pătruns pulpele, le scoți într-un castron înalt și le acoperi cu o farfurie, pentru a rămâne calde și suculente. Apoi în uleiul în care s-au gătit pulpele, mai pui 200 ml apă și ciupercile curățate de pielițe și spălate. Mai dai la cuptor aprox 20 de minute.

Opțional :
6

Poți pune gem de corcodușe pe pui sau bucățele de prune în tavă, pentru aromă, însă ai grijă, pentru că se ard ușor.

Sugestie de servire :
7

Poți toca puțin mărar, pentru savoare și decor.

Pui în crustă de cașcaval, cu ciuperci, la cuptor