Pui în sos cremos

AutorRamona Olaru
DificultateIntermediar

Această rețetă de pui în sos cremos este varianta mea a rețetei englezești de Marry me chicken. Povestea zice că dacă-i pregătiți partenerului acest delicios pui în sos cremos vă puteți aștepta la dragoste eternă, declarații sau chiar cereri în căsătorie. Pentru ca deh....dragostea trece prin stomac... Ce e drept e drept! Este absolut delicios așa că vă invit să încercați această rețetă cu mare drag, va fi curcubeu pe cerul gurii.

ShareSalvează
Randamente4 porțiiTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 650 gr piept de pui
 Sare dupa gust
 piper dupa gust
 4 tbsp făină
 4 tbsp ulei de măsline
 30 gr unt
 4 căței de usturoi
 Oregano uscat dupa gust
 cimbru uscat dupa gust
 300 ml supă de legume calda
 200 ml smântână
 100 gr parmezan ras
 250 gr roșii cherry

Mod de preparare:

1

Începem prin a amesteca făina cu puțină sare și piper. Tăiem pieptul de pui în fileuri. Eu l-am tăiat și în jumătate pe toată lungimea lui pentru a nu avea bucăți prea groase. Treceți fiecare bucată de pui prin făina, scuturați excesul și transferați pe o farfurie.

2

Într-o tigaie plată, dar încăpătoare puneți untul și uleiul la încălzit. Când untul s-a topit puneți bucățile de pui la prăjit până se rumenesc pe ambele părți, apoi scoateți-le și transferați-le într-o farfurie. Dați deoparte.

3

Puneți usturoiul pisat în tigaie și sotați-l pentru 30 de secunde. Adăugați supa caldă și smântâna și omogenizați totul bine. Adăugați parmezanul, roșiile cherry tăiate în jumătăți și condimentele apoi continuați să gătiți totul pentru 5 minute. Adăugați sare după gust, amestecați apoi puneți carnea înapoi în tigaie și mai gătiți totul pentru încă 2-3 minute cât să se îngroașe puțin sosul.

4

Puiul este gata! Ornați cu frunze proaspete de busuioc sau mărar și serviți-l cu paste fierte (la care ați adăugat puțin unt), piure de cartofi, pâine prăjită sau orez. E o bunătate!

Ingrediente

 650 gr piept de pui
 Sare dupa gust
 piper dupa gust
 4 tbsp făină
 4 tbsp ulei de măsline
 30 gr unt
 4 căței de usturoi
 Oregano uscat dupa gust
 cimbru uscat dupa gust
 300 ml supă de legume calda
 200 ml smântână
 100 gr parmezan ras
 250 gr roșii cherry

Indicații

1

Începem prin a amesteca făina cu puțină sare și piper. Tăiem pieptul de pui în fileuri. Eu l-am tăiat și în jumătate pe toată lungimea lui pentru a nu avea bucăți prea groase. Treceți fiecare bucată de pui prin făina, scuturați excesul și transferați pe o farfurie.

2

Într-o tigaie plată, dar încăpătoare puneți untul și uleiul la încălzit. Când untul s-a topit puneți bucățile de pui la prăjit până se rumenesc pe ambele părți, apoi scoateți-le și transferați-le într-o farfurie. Dați deoparte.

3

Puneți usturoiul pisat în tigaie și sotați-l pentru 30 de secunde. Adăugați supa caldă și smântâna și omogenizați totul bine. Adăugați parmezanul, roșiile cherry tăiate în jumătăți și condimentele apoi continuați să gătiți totul pentru 5 minute. Adăugați sare după gust, amestecați apoi puneți carnea înapoi în tigaie și mai gătiți totul pentru încă 2-3 minute cât să se îngroașe puțin sosul.

4

Puiul este gata! Ornați cu frunze proaspete de busuioc sau mărar și serviți-l cu paste fierte (la care ați adăugat puțin unt), piure de cartofi, pâine prăjită sau orez. E o bunătate!

Pui în sos cremos