Pui în stil asiatic cu lapte de cocos și orez

AutorFrunzete Dorin
DificultateIntermediar

O rețeță de mâncare asiatică nu foarte pretențioasă, adaptată locației.Aromele se imbina perfect in a reda gustul traditional.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 1 piept de pui (300g)
 1 ceașcă orez bob lung/basmati
 1 ceapă
 ½ ardei kapia/gras
 ½ ardei iute
 2 căței usturoi
 1 tsp ghimbir ras
 250 ml lapte de cocos
 1 tsp turmenic
 1 tsp cardamon
 1 tsp boia de ardei dulce
 1 tsp sare
 ¼ tsp piper

Mod de preparare:

1

Orezul (neaparat cu bob lung sau basmati) se pune la fiert cu dublu cantitatea de apă pentru 15-20min, în funcție de timpul indicat pe ambalaj. Un pahar este indeajuns pentru 2 porții.
Între timp se pot pregăti restul de ingrediente și rămâne destul timp și pentru prepararea lor.

2

Se taie puiul cubulețe, fașii sau se poate lăsa chiar în bucăti mari (jumatăți de piept sau sferturi).
Se amestecă condimentele într-un vas, se adaugă puiul peste ele și se amestecă până când este acoperit tot puiul de condimente.

3

Se prăjește puiul moderat (cât să fie încă umed în interior), apoi se adaugă în tigaie legumele (ceapa, ardeiul, ardeiul iute) tăiate cubulețe. Se călesc împreună câteva minute, după care se adaugă usturoiul și ghimbirul, date prin răzătoarea mică, iar după un minut se poate adăuga laptele de cocos. Se mai lasă sub capac 2-3 minute să se îngroașe. Sosul rezultat trebuie să fie de consistență medie, nu prea gros.

Ingrediente

 1 piept de pui (300g)
 1 ceașcă orez bob lung/basmati
 1 ceapă
 ½ ardei kapia/gras
 ½ ardei iute
 2 căței usturoi
 1 tsp ghimbir ras
 250 ml lapte de cocos
 1 tsp turmenic
 1 tsp cardamon
 1 tsp boia de ardei dulce
 1 tsp sare
 ¼ tsp piper

Indicații

1

Orezul (neaparat cu bob lung sau basmati) se pune la fiert cu dublu cantitatea de apă pentru 15-20min, în funcție de timpul indicat pe ambalaj. Un pahar este indeajuns pentru 2 porții.
Între timp se pot pregăti restul de ingrediente și rămâne destul timp și pentru prepararea lor.

2

Se taie puiul cubulețe, fașii sau se poate lăsa chiar în bucăti mari (jumatăți de piept sau sferturi).
Se amestecă condimentele într-un vas, se adaugă puiul peste ele și se amestecă până când este acoperit tot puiul de condimente.

3

Se prăjește puiul moderat (cât să fie încă umed în interior), apoi se adaugă în tigaie legumele (ceapa, ardeiul, ardeiul iute) tăiate cubulețe. Se călesc împreună câteva minute, după care se adaugă usturoiul și ghimbirul, date prin răzătoarea mică, iar după un minut se poate adăuga laptele de cocos. Se mai lasă sub capac 2-3 minute să se îngroașe. Sosul rezultat trebuie să fie de consistență medie, nu prea gros.

Pui în stil asiatic cu lapte de cocos și orez