fbpx

Pui indian cu orez sălbatic

AutorDia și Bucătăria🍴
DificultateIntermediar

O rețetă indiană, dar simplă, cu pui, curry, smântână și orez.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

 1 piept de pui
 200 g orez salbatic
 2 cepe
 3 căței de usturoi
 1 linguriță(e) ghimbir
 100 ml apă
 2 ulei de măsline
 2 cuburi de unt
 300 ml suc de roșii
 2 pastă de tomate
 200 ml smântână lichidă

Mod de preparare:

1

Într-o tigaie am pus cele doua cuburi de unt și am perpelit pieptul de pui tăiat bucătele și condimentat cu curry, sare și piper, pànă ce s-a albit.

2

Mixam la robotul de bucătărie o pasta formata din 2 cepe, usturoi, ghimbir și apa.

3

Adăugăm pasta peste pui. Amestecăm și lasăm să se caleasca pentru 5 minute.

4

Adăugăm si sucul de roșii, pasta de tomate și smântâna lichidă.

5

Lasăm să mai fiarba pentru aproximativ 10 minute.

6

In timp ce fierbe puiul, intr-o crăticioara, punem orezul la fiert in apă cu sare pe care l-am fiert 20 minute.

Ingrediente

 1 piept de pui
 200 g orez salbatic
 2 cepe
 3 căței de usturoi
 1 linguriță(e) ghimbir
 100 ml apă
 2 ulei de măsline
 2 cuburi de unt
 300 ml suc de roșii
 2 pastă de tomate
 200 ml smântână lichidă

Direcții

1

Într-o tigaie am pus cele doua cuburi de unt și am perpelit pieptul de pui tăiat bucătele și condimentat cu curry, sare și piper, pànă ce s-a albit.

2

Mixam la robotul de bucătărie o pasta formata din 2 cepe, usturoi, ghimbir și apa.

3

Adăugăm pasta peste pui. Amestecăm și lasăm să se caleasca pentru 5 minute.

4

Adăugăm si sucul de roșii, pasta de tomate și smântâna lichidă.

5

Lasăm să mai fiarba pentru aproximativ 10 minute.

6

In timp ce fierbe puiul, intr-o crăticioara, punem orezul la fiert in apă cu sare pe care l-am fiert 20 minute.

Pui indian cu orez sălbatic