Pui la cuptor

AutorFood Bro
DificultateIntermediar

Îți place carnea de pui ? Această rețetă de pui la cuptor este ideală pentru o masă în familie.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total1 oră 45 minute

Ingrediente:

 un pui de circa 1,5 kg
 2 portocale sau lămâi
 100 gr unt
 o legătură pătrunjel
 4 căței usturoi
 ¼ tsp rozmarin
 sare
 piper
 5-6 cartofi, pentru garnitură

Mod de preparare:

1

Untul se amestecă cu usturoiul pisat, pătrunjelul tocat, sare și piper. Cu mâna se desprinde pielea de carnea puiului pe toată suprafața, nu doar în zona pieptului. Între piele și carne se repartizează untul, masând bine pentru a uniformiza compoziția.

2

Se unge puiul apoi cu o jumătate de portocală / lămâie, restul se taie felii și se așează în tavă cu rozmarin, alături de cartofii curățați de coajă, spălați și tăiați cuburi. Se lasă la cuptor 90 de minute, întorcând puiul pe fiecare parte, la fiecare 30 de minute.

Ingrediente

 un pui de circa 1,5 kg
 2 portocale sau lămâi
 100 gr unt
 o legătură pătrunjel
 4 căței usturoi
 ¼ tsp rozmarin
 sare
 piper
 5-6 cartofi, pentru garnitură

Indicații

1

Untul se amestecă cu usturoiul pisat, pătrunjelul tocat, sare și piper. Cu mâna se desprinde pielea de carnea puiului pe toată suprafața, nu doar în zona pieptului. Între piele și carne se repartizează untul, masând bine pentru a uniformiza compoziția.

2

Se unge puiul apoi cu o jumătate de portocală / lămâie, restul se taie felii și se așează în tavă cu rozmarin, alături de cartofii curățați de coajă, spălați și tăiați cuburi. Se lasă la cuptor 90 de minute, întorcând puiul pe fiecare parte, la fiecare 30 de minute.

Note

Pui la cuptor