Pui marinat la cuptor

AutorMadi Cuisine
DificultateÎncepător

Pui delicios si aromat!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire35 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 15 minute

Ingrediente:

 2 ciocanele de pui
 2 jumatati superioare de pui
 2 aripi de pui
 2 bucati de piept
 2 catei mari de usturoi
 4 ulei
 1 tsp condimente pentru pui
 1 tsp condimente pentru gratar
 ½ tsp cimbru uscat
 1 praf de boia iute
 1 praf de sare
 1 praf de piper
 2 zeama de lamaie
 2 fire de patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare:

1

Bucăţile de pui se spală şi se şterg cu şervete de hârtie.
Într-un castron se pun uleiul, condimentele, sare, piper, cimbru uscat, boiaua, usturoiul ras fin şi zeama de lămâie. Se amestecă bine.
Se pune carnea în castron şi se unge bine pe toate părţile cu marinata.
Se dă vasul la frigider pentru 30 de minute.

2

Se pune apoi carnea într-o tavă neunsă şi se dă la cuptor la 180 grade C, cu ventilaţie până se rumeneşte frumos.
La servire se adaugă felii de lămâie şi pătrunjel proaspăt tocat.
Poftă bună!

Ingrediente

 2 ciocanele de pui
 2 jumatati superioare de pui
 2 aripi de pui
 2 bucati de piept
 2 catei mari de usturoi
 4 ulei
 1 tsp condimente pentru pui
 1 tsp condimente pentru gratar
 ½ tsp cimbru uscat
 1 praf de boia iute
 1 praf de sare
 1 praf de piper
 2 zeama de lamaie
 2 fire de patrunjel proaspat tocat

Indicații

1

Bucăţile de pui se spală şi se şterg cu şervete de hârtie.
Într-un castron se pun uleiul, condimentele, sare, piper, cimbru uscat, boiaua, usturoiul ras fin şi zeama de lămâie. Se amestecă bine.
Se pune carnea în castron şi se unge bine pe toate părţile cu marinata.
Se dă vasul la frigider pentru 30 de minute.

2

Se pune apoi carnea într-o tavă neunsă şi se dă la cuptor la 180 grade C, cu ventilaţie până se rumeneşte frumos.
La servire se adaugă felii de lămâie şi pătrunjel proaspăt tocat.
Poftă bună!

Note

Pui marinat la cuptor