Chifla de casa, carne gatita lent la cuptor si salata coleslaw...efectiv acest burger este divin.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Faina se amesteca cu sarea. Peste apa calduta se pune drojdia si zaharul si se lasa 5 minute sa actioneze. Untul topit se amesteca cu laptele.
Dupa cele 5 minute se adauga peste faina amestecul cu drojdie, apa, zahar si laptele impreuna cu untul topit. Se framanta aluatul pentru 8-10 minute, se pune intr-un vas uns cu ulei si se lasa la crescut 1h:30-2 h
Dupa ce aluatul s-a dublat, impartim in 4 bile si formam chiflele . Se mai lasa inca 30 de minute pe tava la crescut. Dupa cele 30 de minute se ung cu galbenus si lapte si presaram un amestec din susan alb, susan negru si mix de seminte. Chiflele merg la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15-20 minute.
Am pregatit o bucata de carne de porc ( se poate folosi pulpa/ceafa) peste care am pus un amestec de condimente : boia afumata, usturoi pudra, chimion, piper, chili si 2 lingurite de ulei de masline. Peste carne am pus si sosul format din : 3 linguri ketchup, 1 lingurita mustar , 100 ml apa ,100 ml sos de rosii , putin cimbru , sos de soia si 1 lingurita otet. Carnea am bagat-o la cuptor la 150 de grade pentru 3 ore si jumatate , iar cand a fost gata am rupt o fasii si am amestecat-o cu sosul din tava.
Varza rosie se taie felii , morcovul se rade pe razatoare. Amestecam legumele si adaugam o lingurita de maioneza, o lingurita de smantana, sare si piper.
Taiem chifla pe jumatate. Punem putina maioneza, carne, salata si din nou chifla.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Faina se amesteca cu sarea. Peste apa calduta se pune drojdia si zaharul si se lasa 5 minute sa actioneze. Untul topit se amesteca cu laptele.
Dupa cele 5 minute se adauga peste faina amestecul cu drojdie, apa, zahar si laptele impreuna cu untul topit. Se framanta aluatul pentru 8-10 minute, se pune intr-un vas uns cu ulei si se lasa la crescut 1h:30-2 h
Dupa ce aluatul s-a dublat, impartim in 4 bile si formam chiflele . Se mai lasa inca 30 de minute pe tava la crescut. Dupa cele 30 de minute se ung cu galbenus si lapte si presaram un amestec din susan alb, susan negru si mix de seminte. Chiflele merg la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15-20 minute.
Am pregatit o bucata de carne de porc ( se poate folosi pulpa/ceafa) peste care am pus un amestec de condimente : boia afumata, usturoi pudra, chimion, piper, chili si 2 lingurite de ulei de masline. Peste carne am pus si sosul format din : 3 linguri ketchup, 1 lingurita mustar , 100 ml apa ,100 ml sos de rosii , putin cimbru , sos de soia si 1 lingurita otet. Carnea am bagat-o la cuptor la 150 de grade pentru 3 ore si jumatate , iar cand a fost gata am rupt o fasii si am amestecat-o cu sosul din tava.
Varza rosie se taie felii , morcovul se rade pe razatoare. Amestecam legumele si adaugam o lingurita de maioneza, o lingurita de smantana, sare si piper.
Taiem chifla pe jumatate. Punem putina maioneza, carne, salata si din nou chifla.
Pofta mare!