fbpx

Pulled Pork Burger

AvatarAutorRamona Danescu
DificultateIntermediar

Chifla de casa, carne gatita lent la cuptor si salata coleslaw...efectiv acest burger este divin.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare2 minsTimp de gătire / răcire4 minsTimp Total6 mins

Ingrediente:

CHIFLE- 4 BUCATI
 300 g faina
 125 ml apa calduta
 60 ml lapte
 30 g unt topit
 sare
 zahar
 1 pliculet drojdie uscata
Pulled Pork
 400 g carne de porc (pulpa/ceafa)
 boia afumata
 usturoi pudra
 chimion
 piper
 chilli
Sos pentru Pulled Pork
 100 ml apa
 100 ml sos de rosii
 3 linguri(ă) ketchup
 1 linguri(ă) mustar
 1 linguri(ă) sos de soia
 1 linguri(ă) otet
 1 linguriță(e) zahar
Salata Coleslaw
 varza rosie
 morcov
 1 linguri(ă) maioneza
 1 linguri(ă) smantana
 sare
 piper

Mod de preparare:

Chifle
1

Faina se amesteca cu sarea. Peste apa calduta se pune drojdia si zaharul si se lasa 5 minute sa actioneze. Untul topit se amesteca cu laptele.
Dupa cele 5 minute se adauga peste faina amestecul cu drojdie, apa, zahar si laptele impreuna cu untul topit. Se framanta aluatul pentru 8-10 minute, se pune intr-un vas uns cu ulei si se lasa la crescut 1h:30-2 h

2

Dupa ce aluatul s-a dublat, impartim in 4 bile si formam chiflele . Se mai lasa inca 30 de minute pe tava la crescut. Dupa cele 30 de minute se ung cu galbenus si lapte si presaram un amestec din susan alb, susan negru si mix de seminte. Chiflele merg la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15-20 minute.

Pulled Pork
3

Am pregatit o bucata de carne de porc ( se poate folosi pulpa/ceafa) peste care am pus un amestec de condimente : boia afumata, usturoi pudra, chimion, piper, chili si 2 lingurite de ulei de masline. Peste carne am pus si sosul format din : 3 linguri ketchup, 1 lingurita mustar , 100 ml apa ,100 ml sos de rosii , putin cimbru , sos de soia si 1 lingurita otet. Carnea am bagat-o la cuptor la 150 de grade pentru 3 ore si jumatate , iar cand a fost gata am rupt o fasii si am amestecat-o cu sosul din tava.

Salata coleslaw
4

Varza rosie se taie felii , morcovul se rade pe razatoare. Amestecam legumele si adaugam o lingurita de maioneza, o lingurita de smantana, sare si piper.

Asamblare
5

Taiem chifla pe jumatate. Punem putina maioneza, carne, salata si din nou chifla.

Pofta mare!

Ingrediente

CHIFLE- 4 BUCATI
 300 g faina
 125 ml apa calduta
 60 ml lapte
 30 g unt topit
 sare
 zahar
 1 pliculet drojdie uscata
Pulled Pork
 400 g carne de porc (pulpa/ceafa)
 boia afumata
 usturoi pudra
 chimion
 piper
 chilli
Sos pentru Pulled Pork
 100 ml apa
 100 ml sos de rosii
 3 linguri(ă) ketchup
 1 linguri(ă) mustar
 1 linguri(ă) sos de soia
 1 linguri(ă) otet
 1 linguriță(e) zahar
Salata Coleslaw
 varza rosie
 morcov
 1 linguri(ă) maioneza
 1 linguri(ă) smantana
 sare
 piper

Direcții

Chifle
1

Faina se amesteca cu sarea. Peste apa calduta se pune drojdia si zaharul si se lasa 5 minute sa actioneze. Untul topit se amesteca cu laptele.
Dupa cele 5 minute se adauga peste faina amestecul cu drojdie, apa, zahar si laptele impreuna cu untul topit. Se framanta aluatul pentru 8-10 minute, se pune intr-un vas uns cu ulei si se lasa la crescut 1h:30-2 h

2

Dupa ce aluatul s-a dublat, impartim in 4 bile si formam chiflele . Se mai lasa inca 30 de minute pe tava la crescut. Dupa cele 30 de minute se ung cu galbenus si lapte si presaram un amestec din susan alb, susan negru si mix de seminte. Chiflele merg la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15-20 minute.

Pulled Pork
3

Am pregatit o bucata de carne de porc ( se poate folosi pulpa/ceafa) peste care am pus un amestec de condimente : boia afumata, usturoi pudra, chimion, piper, chili si 2 lingurite de ulei de masline. Peste carne am pus si sosul format din : 3 linguri ketchup, 1 lingurita mustar , 100 ml apa ,100 ml sos de rosii , putin cimbru , sos de soia si 1 lingurita otet. Carnea am bagat-o la cuptor la 150 de grade pentru 3 ore si jumatate , iar cand a fost gata am rupt o fasii si am amestecat-o cu sosul din tava.

Salata coleslaw
4

Varza rosie se taie felii , morcovul se rade pe razatoare. Amestecam legumele si adaugam o lingurita de maioneza, o lingurita de smantana, sare si piper.

Asamblare
5

Taiem chifla pe jumatate. Punem putina maioneza, carne, salata si din nou chifla.

Pofta mare!

Pulled Pork Burger