fbpx

Pulled pork sandwich

AutorHunger Management by LD
DificultateIntermediar

Un sandwich gustos cu pulpa de porc gătită slow.

ShareSalvează
Produce10 PorțiiTimp de Preparare45 minsTimp de gătire / răcire22 oreTimp Total22 ore 45 mins

Ingrediente:

Pentru pulled pork :
 1,50 kg pulpa de porc fără os
 1 mg zahar brun
 1 mg zahar alb
 ½ mg boia dulce afumata
 2 usturoi pudra
 2 ceapa pudra
 ½ linguriță(e) chilli
 1 linguriță(e) ghimbir pudra
 1 linguri(ă) sare
 1 linguri(ă) piper
Salata coleslaw :
 1 varza alba mica
 2 morcovi ras marunt
 3 maioneza
 sare, piper după gust
Cartofi dulci cu rozmarin :
 3 cartofi dulci medii
 2 rozmarin uscat
 2 ulei de masline
 2 sare

Mod de preparare:

Pulled pork :
1

Am amestecat toate condimentele intr-un bol.

2

Pulpă de porc fără os, întreaga am masat-o cu mixul de condimente (un sfert din condimente le păstrăm pentru mai târziu).

3

În punga speciala pentru aparatului de vidat am introdus pulpa și am sigilat în doua locuri diferite cu aparatul de vidat.

4

Pulpa am gătit-o la aparatul de sous-vide pentru 18-24 ore la 78,5 C.

5

După ce a trecut timpul, am scos pulpă de porc din punga și am lăsat-o la răcit 40 de minute. Păstrăm sucul lăsat în punga pentru prepararea sosului.

6

Porcul l-am așezat pe un grilaj și l-am acoperit și cu restul condimentelor.

7

Am introdus în cuptorul preîncălzit la 220˚C setat doar pe coacere de sus, pentru 20 de minute. Carnea trebuie sa aibă o crusta formata din condimente dar sa nu fie arsa - culoarea ideala este cea de caramel închis la culoare.

8

L-am scos din cuptor și după 30 de minute l-am făcut fâșii folosind o furculița.

9

Pentru sos am strecurat sucul rămas de la porc printr-o sita, apoi am încălzit sosul într-o oala.

10

Separat am amestecat 2 lingurițe de amidon cu 3 linguri de apa. Se pune în sosul care fierbe și se amesteca pana se îngroașă.

Salata coleslaw :
11

Varza am taiat-o fin si am amestecat cu morcovul ras, maioneza si sarea si piperul într-un bol.

Cartofi dulci cu rozmarin :
12

Am preincalzit cuptorul la 220˚C.

13

Am spalat bine cartofii si i-am taiat sub forma de wedges.

14

Am amestecat cartofii, uleiul de masline, rozmarinul, sarea si piperul intr-un bol.

15

Am asezat cartofii in tava, astfel incat sa nu stea ingramaditi pentru a se coace uniform.

16

I-am lasat 15 minute in cuptor apoi i-am scos pentru a-i intoarce si i-am dat inca 20 de minute.

Servire :
17

Înainte de servire se încălzește carnea într-o tigaie împreună cu o parte din sos. Noi i-am servit in chifle facute in casa, am pus si salata in sandwich si garnitura au fost cartofii dulci.

Ingrediente

Pentru pulled pork :
 1,50 kg pulpa de porc fără os
 1 mg zahar brun
 1 mg zahar alb
 ½ mg boia dulce afumata
 2 usturoi pudra
 2 ceapa pudra
 ½ linguriță(e) chilli
 1 linguriță(e) ghimbir pudra
 1 linguri(ă) sare
 1 linguri(ă) piper
Salata coleslaw :
 1 varza alba mica
 2 morcovi ras marunt
 3 maioneza
 sare, piper după gust
Cartofi dulci cu rozmarin :
 3 cartofi dulci medii
 2 rozmarin uscat
 2 ulei de masline
 2 sare

Direcții

Pulled pork :
1

Am amestecat toate condimentele intr-un bol.

2

Pulpă de porc fără os, întreaga am masat-o cu mixul de condimente (un sfert din condimente le păstrăm pentru mai târziu).

3

În punga speciala pentru aparatului de vidat am introdus pulpa și am sigilat în doua locuri diferite cu aparatul de vidat.

4

Pulpa am gătit-o la aparatul de sous-vide pentru 18-24 ore la 78,5 C.

5

După ce a trecut timpul, am scos pulpă de porc din punga și am lăsat-o la răcit 40 de minute. Păstrăm sucul lăsat în punga pentru prepararea sosului.

6

Porcul l-am așezat pe un grilaj și l-am acoperit și cu restul condimentelor.

7

Am introdus în cuptorul preîncălzit la 220˚C setat doar pe coacere de sus, pentru 20 de minute. Carnea trebuie sa aibă o crusta formata din condimente dar sa nu fie arsa - culoarea ideala este cea de caramel închis la culoare.

8

L-am scos din cuptor și după 30 de minute l-am făcut fâșii folosind o furculița.

9

Pentru sos am strecurat sucul rămas de la porc printr-o sita, apoi am încălzit sosul într-o oala.

10

Separat am amestecat 2 lingurițe de amidon cu 3 linguri de apa. Se pune în sosul care fierbe și se amesteca pana se îngroașă.

Salata coleslaw :
11

Varza am taiat-o fin si am amestecat cu morcovul ras, maioneza si sarea si piperul într-un bol.

Cartofi dulci cu rozmarin :
12

Am preincalzit cuptorul la 220˚C.

13

Am spalat bine cartofii si i-am taiat sub forma de wedges.

14

Am amestecat cartofii, uleiul de masline, rozmarinul, sarea si piperul intr-un bol.

15

Am asezat cartofii in tava, astfel incat sa nu stea ingramaditi pentru a se coace uniform.

16

I-am lasat 15 minute in cuptor apoi i-am scos pentru a-i intoarce si i-am dat inca 20 de minute.

Servire :
17

Înainte de servire se încălzește carnea într-o tigaie împreună cu o parte din sos. Noi i-am servit in chifle facute in casa, am pus si salata in sandwich si garnitura au fost cartofii dulci.

Pulled pork sandwich