O reteta de cina festiva.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Prima data se pregătește saramura: la fiecare 250 ml apa se adaugă 2 lingurițe rase de sare. Se pregătește saramură suficienta cât sa cuprinda pulpa și se lasă la marinat 24 ore. Se scoate din frigider cu 2 ore înainte de a se baga la cuptor.
După marinare, pulpa se șterge cu servețele absorbante. Se face un amestec format din uleiul de măsline, sare (foarte putina), piper și boia și se unge bine carnea pe toate suprafețele.
Usturoiul se taie felii subțiri și se baga pe sub pielea de pe pulpa.
Pulpa de curcan se așează într-o tava cu pereți mai înalți și se adaugă o ceașcă de apa.
Se acoperă cu o folie de aluminiu și se baga la cuptorul încins la 200 grade 1 ora 40 minute.
După acest timp, se îndepărtează folia de aluminiu și se lasă pulpele la rumenit încă 20 minute.
Ingrediente
Indicații
Prima data se pregătește saramura: la fiecare 250 ml apa se adaugă 2 lingurițe rase de sare. Se pregătește saramură suficienta cât sa cuprinda pulpa și se lasă la marinat 24 ore. Se scoate din frigider cu 2 ore înainte de a se baga la cuptor.
După marinare, pulpa se șterge cu servețele absorbante. Se face un amestec format din uleiul de măsline, sare (foarte putina), piper și boia și se unge bine carnea pe toate suprafețele.
Usturoiul se taie felii subțiri și se baga pe sub pielea de pe pulpa.
Pulpa de curcan se așează într-o tava cu pereți mai înalți și se adaugă o ceașcă de apa.
Se acoperă cu o folie de aluminiu și se baga la cuptorul încins la 200 grade 1 ora 40 minute.
După acest timp, se îndepărtează folia de aluminiu și se lasă pulpele la rumenit încă 20 minute.