Pulpă de iepure în bere cu legume în stil asiatic

AutorFrunzete Dorin
DificultateIntermediar

Rețetă proprie cu pulpă de iepure de casă fiert în bere și legume asiatice cu sos de soia la wok - ingrediente pentru 2 porții.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 15 minute

Ingrediente:

Friptură
 2 pulpe iepure de casă
 500 ml bere
 1 ceapă mică
 4 căței usturoi
 50 ml ulei
 1 tbsp sare
 ½ tsp piper
 1 tsp boia dulce
 50 gr unt
Legume la wok
 6 ciuperci Pleurotus
 2 morcovi
 1 ardei kapia roșu
 1 ardei gras verde/galben
 1 ceapă
 2 tbsp ulei
 1 tbsp sos de soia
 1 tsp sare

Mod de preparare:

Pregătirea cărnii
1

Se curăță pulpa de iepure, în cazul în care nu vine gata pregătită și se pune pe foc într-o cratiță împreună cu uleiul, până se albește.
Se adaugă ceapa și usturoiul tăiate mărunt, se călesc pentru câteva minute, după care se adaugă berea și se lasă la fiert la foc mic-mediu până carnea devine fragedă. Dacă este nevoie se mai adaugă lichid pentru fierbere.

După fierbere, sosul rămas în oală se poate strecura într-o cratiță, se adaugă 50g unt și se amestecă până se îngroașă.

Pregătirea legumelor
2

Se taie morcovii și ardeii sub formă de bastonașe de aproximativ 5 cm, ciupercile se taie în 2 sau 4, după preferință, iar ceapa se taie in bucăți mari. Eu am tăiat-o în jumătate și apoi fiecare bucată în 3.

Se adaugă toate legumele, mai puțin ceapa, într-o tigaie wok la foc mare împreună cu uleiul și se amestecă. După 5 minute se adaugă și ceapa, sosul de soia și sarea. Se mai gătesc împreună pentru 3 minute.

Ingrediente

Friptură
 2 pulpe iepure de casă
 500 ml bere
 1 ceapă mică
 4 căței usturoi
 50 ml ulei
 1 tbsp sare
 ½ tsp piper
 1 tsp boia dulce
 50 gr unt
Legume la wok
 6 ciuperci Pleurotus
 2 morcovi
 1 ardei kapia roșu
 1 ardei gras verde/galben
 1 ceapă
 2 tbsp ulei
 1 tbsp sos de soia
 1 tsp sare

Indicații

Pregătirea cărnii
1

Se curăță pulpa de iepure, în cazul în care nu vine gata pregătită și se pune pe foc într-o cratiță împreună cu uleiul, până se albește.
Se adaugă ceapa și usturoiul tăiate mărunt, se călesc pentru câteva minute, după care se adaugă berea și se lasă la fiert la foc mic-mediu până carnea devine fragedă. Dacă este nevoie se mai adaugă lichid pentru fierbere.

După fierbere, sosul rămas în oală se poate strecura într-o cratiță, se adaugă 50g unt și se amestecă până se îngroașă.

Pregătirea legumelor
2

Se taie morcovii și ardeii sub formă de bastonașe de aproximativ 5 cm, ciupercile se taie în 2 sau 4, după preferință, iar ceapa se taie in bucăți mari. Eu am tăiat-o în jumătate și apoi fiecare bucată în 3.

Se adaugă toate legumele, mai puțin ceapa, într-o tigaie wok la foc mare împreună cu uleiul și se amestecă. După 5 minute se adaugă și ceapa, sosul de soia și sarea. Se mai gătesc împreună pentru 3 minute.

Pulpă de iepure în bere cu legume în stil asiatic