Pulpa de porc in sos barbeque

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Pulpa de porc la cuptor cu cea mai BUNA marinata preparata in jumatate de ora! Folosind ingrediente minime, carnea noastra de porc la cuptor va fi incarcata cu o aroma deosebita. Perfect pentru cina in orice seara a saptamanii.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 7 bucati de pulpa de porc
 3 sos barbeque
 1 tbsp sos de soia
 1 tbsp ulei de masline
 2 otet balsamic
 2 zahar brun
 1 tsp usturoi pudra
 sare si piper dupa gust
 1 tsp boia

Mod de preparare:

1

Preincalzim cuptorul la 270°C. Bagam tigaia de fonta in cuptor pana cand pregatim carnea.

2

Combinati sosul barbeque, sosul de soia, uleiul de masline, zaharul brun, otetul balsamic, usturoiul pudra, sarea si piperul intr-un castron, amestecati bine, dati deoparte.

3

Frecati carnea de porc cu sare, piper, usturoi praf, ceapa praf si boia.

4

Scoatem tigaia de fonta din cuptor si punem cateva linguri de sos si apoi bucatile de carne.

5

Luati doua treimi din marinata pentru a peria fiecare cotlet generos peste tot. Rezervati restul pentru mai tarziu.

6

Coaceti timp de 15 minute. Scoateti din cuptor. Intoarceti carnea de porc si amestecati fiecare cotlet cu marinada rezervata, periat peste tot pentru a acoperi uniform (sau raspanditi cu spatele unei linguri).

7

Schimbati setarea cuptorului la caldura medie-mare. Se fierbe pana cand marginile sunt caramelizate.

8

Scoateti din cuptor. Intoarceti inca o data si amestecati peste tot cu sucurile. Punem tigaia pe aragaz la foc mic inca 1-3 minute pentru a rumeni putin carnea.

9

Condimentati cu putin piper negru extra.

Ingrediente

 7 bucati de pulpa de porc
 3 sos barbeque
 1 tbsp sos de soia
 1 tbsp ulei de masline
 2 otet balsamic
 2 zahar brun
 1 tsp usturoi pudra
 sare si piper dupa gust
 1 tsp boia

Indicații

1

Preincalzim cuptorul la 270°C. Bagam tigaia de fonta in cuptor pana cand pregatim carnea.

2

Combinati sosul barbeque, sosul de soia, uleiul de masline, zaharul brun, otetul balsamic, usturoiul pudra, sarea si piperul intr-un castron, amestecati bine, dati deoparte.

3

Frecati carnea de porc cu sare, piper, usturoi praf, ceapa praf si boia.

4

Scoatem tigaia de fonta din cuptor si punem cateva linguri de sos si apoi bucatile de carne.

5

Luati doua treimi din marinata pentru a peria fiecare cotlet generos peste tot. Rezervati restul pentru mai tarziu.

6

Coaceti timp de 15 minute. Scoateti din cuptor. Intoarceti carnea de porc si amestecati fiecare cotlet cu marinada rezervata, periat peste tot pentru a acoperi uniform (sau raspanditi cu spatele unei linguri).

7

Schimbati setarea cuptorului la caldura medie-mare. Se fierbe pana cand marginile sunt caramelizate.

8

Scoateti din cuptor. Intoarceti inca o data si amestecati peste tot cu sucurile. Punem tigaia pe aragaz la foc mic inca 1-3 minute pentru a rumeni putin carnea.

9

Condimentati cu putin piper negru extra.

Pulpa de porc in sos barbeque