fbpx

Quesadilla cu mușchi țigănesc și costiță afumată

AutorPetru Apostoaia
DificultateÎncepător

Un fel de quesadilla românească.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare25 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total1 oră 5 mins

Ingrediente:

 10 lipii medii
 800 g cașcaval
 4 ardei grași roșii
 2 cepe medii
 300 g mușchi țigănesc
 300 g costiță afumată
 8 căței de usturoi
 1 linguri(ă) ulei de floarea soarelui
 3 apă
 sare, piper, boia afumată, oregano

Mod de preparare:

1

Mușchiul țigănesc și costița afumată se taie în felii subțiri, după care în cubulețe. În același timp, se pune la încins o lingură de ulei, într-o tigaie încăpătoare. După ce au fost tăiate, bucățelele de carne se prăjesc la foc mediu, până apar zone rumenite pe cărniță. În timp ce cărnița se gătește, se curăță ceapa și se taie julienne.

2

După ce cărnița s-a prăjit, se scoate din tigaie și se pune într-un bol (în care se va crea compoziția), având grijă ca uleiul și grăsimea topită să rămână în tigaie. Ceapa se pune la călit, la foc mic, în aceeași tigaie. În timp ce se călește ceapa, ardeii se spală, se curăță și se taie cubulețe cu latura de cam 1 cm.

3

După ce ceapa s-a călit, se adaugă ardeii tăiați, iar amestecul se gătește timp de 15 minute, la foc mediu. În cazul în care apa se evaporă prea repede, se completează, astfel încât să nu se ardă. Amestecul final trebuie să scadă cât mai mult. În același timp, usturoiul se curăță și se pisează într-un mojar/cu o presă și se adaugă în tigaie. Peste amestec se pun sare, piper, boia dulce/picantă afumată și oregano după gust.

4

În timp ce amestecul de legume se gătește, cașcavalul se taie cât mai mărunt sau se dă prin răzătoare, după preferințe, și se pune în bolul cu cărnița.

5

După ce legumele s-au gătit, se pun în bolul cu cărniță și cașcaval și se amestecă, astfel încât ingredientele să fie distribuite uniform.

6

Pe jumătate de lipie se pune un strat de cam 1 cm de amestec, după care se împăturește. Se pune în tigaie, la foc mic, și se presează cu o paletă, astfel încât să nu ramână spațiu între ingrediente. După 1-2 minute, se întoarce pe partea cealaltă cu grijă, astfel încât să nu cadă din umplutură, și se presează în continuare, lăsând-o încă un minut la făcut. Se repetă cu fiecare lipie în parte.

7

Se servesc întregi/tăiate triunghiular, cu diverse sosuri.

Ingrediente

 10 lipii medii
 800 g cașcaval
 4 ardei grași roșii
 2 cepe medii
 300 g mușchi țigănesc
 300 g costiță afumată
 8 căței de usturoi
 1 linguri(ă) ulei de floarea soarelui
 3 apă
 sare, piper, boia afumată, oregano

Direcții

1

Mușchiul țigănesc și costița afumată se taie în felii subțiri, după care în cubulețe. În același timp, se pune la încins o lingură de ulei, într-o tigaie încăpătoare. După ce au fost tăiate, bucățelele de carne se prăjesc la foc mediu, până apar zone rumenite pe cărniță. În timp ce cărnița se gătește, se curăță ceapa și se taie julienne.

2

După ce cărnița s-a prăjit, se scoate din tigaie și se pune într-un bol (în care se va crea compoziția), având grijă ca uleiul și grăsimea topită să rămână în tigaie. Ceapa se pune la călit, la foc mic, în aceeași tigaie. În timp ce se călește ceapa, ardeii se spală, se curăță și se taie cubulețe cu latura de cam 1 cm.

3

După ce ceapa s-a călit, se adaugă ardeii tăiați, iar amestecul se gătește timp de 15 minute, la foc mediu. În cazul în care apa se evaporă prea repede, se completează, astfel încât să nu se ardă. Amestecul final trebuie să scadă cât mai mult. În același timp, usturoiul se curăță și se pisează într-un mojar/cu o presă și se adaugă în tigaie. Peste amestec se pun sare, piper, boia dulce/picantă afumată și oregano după gust.

4

În timp ce amestecul de legume se gătește, cașcavalul se taie cât mai mărunt sau se dă prin răzătoare, după preferințe, și se pune în bolul cu cărnița.

5

După ce legumele s-au gătit, se pun în bolul cu cărniță și cașcaval și se amestecă, astfel încât ingredientele să fie distribuite uniform.

6

Pe jumătate de lipie se pune un strat de cam 1 cm de amestec, după care se împăturește. Se pune în tigaie, la foc mic, și se presează cu o paletă, astfel încât să nu ramână spațiu între ingrediente. După 1-2 minute, se întoarce pe partea cealaltă cu grijă, astfel încât să nu cadă din umplutură, și se presează în continuare, lăsând-o încă un minut la făcut. Se repetă cu fiecare lipie în parte.

7

Se servesc întregi/tăiate triunghiular, cu diverse sosuri.

Quesadilla cu mușchi țigănesc și costiță afumată