Quiche cu praz si spanac (babyfriendly)

AutorBEBEVICTORMANANCA
DificultateÎncepător

O variantă de masă ușor de luat în parc, la plimbare, la joacă, plină de nutrienți.

ShareSave
Randamente9 porțiiTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 30 minute

Ingrediente:

Pentru aluat:
 260 gr faina
 120 gr unt rece
 1 ou
 4 apa rece
 2 parmezan ras
Pentru umplutura:
 200 ml smantana lichida
 100 gr telemea desarata, rasa
 3 oua
 1 praz tocat cubulete
 100 gr baby spanac tocat la mana
 cateva felii de rosii pe deasupra
 condimente: usturoi granulat, condiment Adio Sare Mediteranean

Mod de preparare:

1

În robot cu lama S puneți ingredientele pentru aluat: untul rece, făina, parmezanul. Puneți în funcțiune aparatul pentru câteva secunde apoi adăugați oul și apa. Rezultă o bilă de aluat pe care în general, o pun peste noapte la frigider, dar e suficient și 30-60 minute.

2

Scoateți aluatul și începeți să îl intindeți folosind puțină făina cernută pe blatul de lucru. (Lăsați mânuțele micuțe să va ajute :)) )

3

Potriviți apoi în tava voastră și lăsați-o la rece până va ocupați de umplutură. Între timp puteți seta cuptorul la 180 grade C pentru a se încălzi. Tot ce v-a rămas surplus, îl puteți folosi pe deasupra, ca decor.

4

Pentru umplutură combinați toate ingredientele rămase, turnați peste aluat și dacă e cazul, realizați decorul.

5

Coaceți la 180 grade C, timp de 30 minute. Dacă tava voastră nu are fundul detașabil, nu vă ingrijorați, marginile se vor strânge și veți reuși să o scoateți după ce se răcește. Poftă bună! Nu uitați să adăugați sare în caz ca rețeta nu e pentru copilași ca al meu.

Ingrediente

Pentru aluat:
 260 gr faina
 120 gr unt rece
 1 ou
 4 apa rece
 2 parmezan ras
Pentru umplutura:
 200 ml smantana lichida
 100 gr telemea desarata, rasa
 3 oua
 1 praz tocat cubulete
 100 gr baby spanac tocat la mana
 cateva felii de rosii pe deasupra
 condimente: usturoi granulat, condiment Adio Sare Mediteranean

Indicații

1

În robot cu lama S puneți ingredientele pentru aluat: untul rece, făina, parmezanul. Puneți în funcțiune aparatul pentru câteva secunde apoi adăugați oul și apa. Rezultă o bilă de aluat pe care în general, o pun peste noapte la frigider, dar e suficient și 30-60 minute.

2

Scoateți aluatul și începeți să îl intindeți folosind puțină făina cernută pe blatul de lucru. (Lăsați mânuțele micuțe să va ajute :)) )

3

Potriviți apoi în tava voastră și lăsați-o la rece până va ocupați de umplutură. Între timp puteți seta cuptorul la 180 grade C pentru a se încălzi. Tot ce v-a rămas surplus, îl puteți folosi pe deasupra, ca decor.

4

Pentru umplutură combinați toate ingredientele rămase, turnați peste aluat și dacă e cazul, realizați decorul.

5

Coaceți la 180 grade C, timp de 30 minute. Dacă tava voastră nu are fundul detașabil, nu vă ingrijorați, marginile se vor strânge și veți reuși să o scoateți după ce se răcește. Poftă bună! Nu uitați să adăugați sare în caz ca rețeta nu e pentru copilași ca al meu.

Note

Quiche cu praz si spanac (babyfriendly)