O variantă de masă ușor de luat în parc, la plimbare, la joacă, plină de nutrienți.
Ingrediente:
Mod de preparare:
În robot cu lama S puneți ingredientele pentru aluat: untul rece, făina, parmezanul. Puneți în funcțiune aparatul pentru câteva secunde apoi adăugați oul și apa. Rezultă o bilă de aluat pe care în general, o pun peste noapte la frigider, dar e suficient și 30-60 minute.
Scoateți aluatul și începeți să îl intindeți folosind puțină făina cernută pe blatul de lucru. (Lăsați mânuțele micuțe să va ajute :)) )
Potriviți apoi în tava voastră și lăsați-o la rece până va ocupați de umplutură. Între timp puteți seta cuptorul la 180 grade C pentru a se încălzi. Tot ce v-a rămas surplus, îl puteți folosi pe deasupra, ca decor.
Pentru umplutură combinați toate ingredientele rămase, turnați peste aluat și dacă e cazul, realizați decorul.
Coaceți la 180 grade C, timp de 30 minute. Dacă tava voastră nu are fundul detașabil, nu vă ingrijorați, marginile se vor strânge și veți reuși să o scoateți după ce se răcește. Poftă bună! Nu uitați să adăugați sare în caz ca rețeta nu e pentru copilași ca al meu.
Ingrediente
Indicații
În robot cu lama S puneți ingredientele pentru aluat: untul rece, făina, parmezanul. Puneți în funcțiune aparatul pentru câteva secunde apoi adăugați oul și apa. Rezultă o bilă de aluat pe care în general, o pun peste noapte la frigider, dar e suficient și 30-60 minute.
Scoateți aluatul și începeți să îl intindeți folosind puțină făina cernută pe blatul de lucru. (Lăsați mânuțele micuțe să va ajute :)) )
Potriviți apoi în tava voastră și lăsați-o la rece până va ocupați de umplutură. Între timp puteți seta cuptorul la 180 grade C pentru a se încălzi. Tot ce v-a rămas surplus, îl puteți folosi pe deasupra, ca decor.
Pentru umplutură combinați toate ingredientele rămase, turnați peste aluat și dacă e cazul, realizați decorul.
Coaceți la 180 grade C, timp de 30 minute. Dacă tava voastră nu are fundul detașabil, nu vă ingrijorați, marginile se vor strânge și veți reuși să o scoateți după ce se răcește. Poftă bună! Nu uitați să adăugați sare în caz ca rețeta nu e pentru copilași ca al meu.