Un quiche minunat pentru a utiliza spanacul proaspat de primavara.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am amestecat cu vârfurile degetelor 100g de unt rece tăiat cubulețe și 200g de făină plus un praf de sare, până când s-au transformat în firimituri.
Am legat aluatul cu 2-3 linguri de apă rece, lucrându-l doar cât să se transforme într-o bilă ce trebuie odihnită 20 de minute la rece.
Am intins apoi o foaie subțire intr-o forma de tarta si am înțepat-o cu furculița și am pus-o în frigider pentru încă 20 de minute.
Peste foaia de aluat am turnat orez cat sa acopere intr-un strat de un deget suprafata si am dat la cuptorul încins la 200°C; coacerea ‘blind’ a necesitat 20 de minute si apoi am îndepărtat orezul.
Am sotat spanacul cu putin unt.
Am format umplutura din 300g de smântână proaspătă de 30% grăsime, 2 ouă întregi și 2 gălbenușuri, sare și un praf de nucșoară.
Am presărat peste aluat somonul mărunțit și spanacul, urmate de umplutura. Am mai copt 30 de minute la 180°C.
Ingrediente
Indicații
Am amestecat cu vârfurile degetelor 100g de unt rece tăiat cubulețe și 200g de făină plus un praf de sare, până când s-au transformat în firimituri.
Am legat aluatul cu 2-3 linguri de apă rece, lucrându-l doar cât să se transforme într-o bilă ce trebuie odihnită 20 de minute la rece.
Am intins apoi o foaie subțire intr-o forma de tarta si am înțepat-o cu furculița și am pus-o în frigider pentru încă 20 de minute.
Peste foaia de aluat am turnat orez cat sa acopere intr-un strat de un deget suprafata si am dat la cuptorul încins la 200°C; coacerea ‘blind’ a necesitat 20 de minute si apoi am îndepărtat orezul.
Am sotat spanacul cu putin unt.
Am format umplutura din 300g de smântână proaspătă de 30% grăsime, 2 ouă întregi și 2 gălbenușuri, sare și un praf de nucșoară.
Am presărat peste aluat somonul mărunțit și spanacul, urmate de umplutura. Am mai copt 30 de minute la 180°C.