fbpx

Quiche cu spanac si somon

AutorMoodie Foodie
DificultateIntermediar

Un quiche minunat pentru a utiliza spanacul proaspat de primavara.

ShareSalvează
Produce5 PorțiiTimp Total1 oră 30 mins

Ingrediente:

 4 oua
 300 g smantana 30%
 100 g unt 82% grasime
 200 g faina
 nucsoara
 sare
 100 g somon
 1 baton spanac
 350 g orez

Mod de preparare:

1

Am amestecat cu vârfurile degetelor 100g de unt rece tăiat cubulețe și 200g de făină plus un praf de sare, până când s-au transformat în firimituri.

2

Am legat aluatul cu 2-3 linguri de apă rece, lucrându-l doar cât să se transforme într-o bilă ce trebuie odihnită 20 de minute la rece.

3

Am intins apoi o foaie subțire intr-o forma de tarta si am înțepat-o cu furculița și am pus-o în frigider pentru încă 20 de minute.

4

Peste foaia de aluat am turnat orez cat sa acopere intr-un strat de un deget suprafata si am dat la cuptorul încins la 200°C; coacerea ‘blind’ a necesitat 20 de minute si apoi am îndepărtat orezul.

5

Am sotat spanacul cu putin unt.

6

Am format umplutura din 300g de smântână proaspătă de 30% grăsime, 2 ouă întregi și 2 gălbenușuri, sare și un praf de nucșoară.

7

Am presărat peste aluat somonul mărunțit și spanacul, urmate de umplutura. Am mai copt 30 de minute la 180°C.

Ingrediente

 4 oua
 300 g smantana 30%
 100 g unt 82% grasime
 200 g faina
 nucsoara
 sare
 100 g somon
 1 baton spanac
 350 g orez

Direcții

1

Am amestecat cu vârfurile degetelor 100g de unt rece tăiat cubulețe și 200g de făină plus un praf de sare, până când s-au transformat în firimituri.

2

Am legat aluatul cu 2-3 linguri de apă rece, lucrându-l doar cât să se transforme într-o bilă ce trebuie odihnită 20 de minute la rece.

3

Am intins apoi o foaie subțire intr-o forma de tarta si am înțepat-o cu furculița și am pus-o în frigider pentru încă 20 de minute.

4

Peste foaia de aluat am turnat orez cat sa acopere intr-un strat de un deget suprafata si am dat la cuptorul încins la 200°C; coacerea ‘blind’ a necesitat 20 de minute si apoi am îndepărtat orezul.

5

Am sotat spanacul cu putin unt.

6

Am format umplutura din 300g de smântână proaspătă de 30% grăsime, 2 ouă întregi și 2 gălbenușuri, sare și un praf de nucșoară.

7

Am presărat peste aluat somonul mărunțit și spanacul, urmate de umplutura. Am mai copt 30 de minute la 180°C.

Quiche cu spanac si somon