Quiche Lorraine

Autordulcinela.tm.ro
DificultateIntermediar

Aceasta Quiche Lorraine, este o reteta cu un altfel de aluat, decat cel obisnuit de tarta.
E mai croncat si mult mai delicios. Merita sa o incercati!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 5 minute

Ingrediente:

 75 gr fulgi de ovaz, maruntiti la blender
 85 gr faina
 1 oua
 1 praf de sare
 4 oua
 100 ml lapte
 150 gr bacon maruntit, fara grasime
 150 gr cascaval ras
 90 gr unt rece
 1 ceapa medie maruntita
 ½ legatura de praz tocat

Mod de preparare:

1

Am amestecat faina, fulgii de ovaz, sarea si untul (cele 90 de gr) pana s-au inchegat, apoi am adaugat oul (1). Am framantat putin si am format discul de quiche, dupa care l-am bagat la frigider pentru 20 de minute.

2

Intre timp am pregatit ingredientele pentru umplutura.

3

Am pus ceapa, prazul si baconul maruntit intr-o tigaie cu putin ulei de masline la distuit putin, aproximativ 5 minute (condimentam cu sare, piper si usturoi pudra), dupa care luam de pe foc.

4

Intre timp am batut ouale cu laptele intr-un bol mai mare. Punem compozitia in oul batut si adaugam si cascavalul ras. Aceasta compozitie o adaugam in aluatul copt.

5

Am scos aluatul de quiche de la frigider, l-am intins si pus intr-o tava, normal cu o foaie de copt peste aluat si niste boabe de fasole/ orez.
Am dat-o la cuptor, la minim, pentru 10-15 minute, pana s-a rumenit putin, dupa care am scos-o din cuptor si am luat foaia de copt de pe ea, am uns-o cu putin ou batut si am mai dat-o pentru 10-12 min la cuptor, pana s-a rumenit.
O data copt aluatul, putem adauga compozitia facuta deja.

6

O mai dam la cuptor pentru inca 20-25 de minute, pana se incheaga bine compozitia. Putem verifica prin introducearea unui cutit mic in compozitie, daca acesta iasa curat, Quiche-ul este gata.
Putem asezona cu patrunjel proaspat taiat.

Ingrediente

 75 gr fulgi de ovaz, maruntiti la blender
 85 gr faina
 1 oua
 1 praf de sare
 4 oua
 100 ml lapte
 150 gr bacon maruntit, fara grasime
 150 gr cascaval ras
 90 gr unt rece
 1 ceapa medie maruntita
 ½ legatura de praz tocat

Indicații

1

Am amestecat faina, fulgii de ovaz, sarea si untul (cele 90 de gr) pana s-au inchegat, apoi am adaugat oul (1). Am framantat putin si am format discul de quiche, dupa care l-am bagat la frigider pentru 20 de minute.

2

Intre timp am pregatit ingredientele pentru umplutura.

3

Am pus ceapa, prazul si baconul maruntit intr-o tigaie cu putin ulei de masline la distuit putin, aproximativ 5 minute (condimentam cu sare, piper si usturoi pudra), dupa care luam de pe foc.

4

Intre timp am batut ouale cu laptele intr-un bol mai mare. Punem compozitia in oul batut si adaugam si cascavalul ras. Aceasta compozitie o adaugam in aluatul copt.

5

Am scos aluatul de quiche de la frigider, l-am intins si pus intr-o tava, normal cu o foaie de copt peste aluat si niste boabe de fasole/ orez.
Am dat-o la cuptor, la minim, pentru 10-15 minute, pana s-a rumenit putin, dupa care am scos-o din cuptor si am luat foaia de copt de pe ea, am uns-o cu putin ou batut si am mai dat-o pentru 10-12 min la cuptor, pana s-a rumenit.
O data copt aluatul, putem adauga compozitia facuta deja.

6

O mai dam la cuptor pentru inca 20-25 de minute, pana se incheaga bine compozitia. Putem verifica prin introducearea unui cutit mic in compozitie, daca acesta iasa curat, Quiche-ul este gata.
Putem asezona cu patrunjel proaspat taiat.

Note

Quiche Lorraine