Rață la cuptor, cu portocală și vin

AutorAncutsa Cuisine
DificultateIntermediar

Pentru că noi nu mâncăm miel, am hotărât ca anul acesta, pentru Paște să pregătim rață. Am am lăsat-o la marinat cu vin, portocală și mirodenii, apoi am dat-o la cuptor. Pentru garnitură, am ales cartofi natur cu unt și mărar.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 ore 20 minuteTimp de preparare2 oreTimp total4 ore 20 minute

Ingrediente:

Pentru rață :
 1 rață
 250 ml vin alb
 500 ml apă
 50 ml ulei
 1 tsp sare
 1 tbsp mix mirodenii (cimbru, oregano, boia dulce, coriandru, măghiran, rozmarin)
Pentru garnitură :
 800 gr cartofi noi albi
 1 l apă
 1 tsp sare
 100 gr unt
 mărar proaspăt

Mod de preparare:

1

Se pârleşte rața, se spală, se așază într-o tavă. Se unge pielea cu ulei şi apoi se toarnă peste ea sucul de la o portocală amestecat cu vinul alb, sare și mirodenii. Toate sucurile vor curge în tavă și se vor pătrunde aromele la marinat. Se lasă la marinat așa o oră, apoi se întoarce și pe partea cealaltă și se mai lasă la marinat o oră.

2

După acest timp, se adaugă apă în tavă și se dă tava la cuptor pentru 2 ore, la foc mic.

3

Pentru garnitură, se curăță și se spală cartofii, se pun la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță de sare. Când s-au fiert, se dau de pe foc, se scurg de apă, se adaugă untul și mărarul spălat și tocat foarte mărunt și se amestecă.

Ingrediente

Pentru rață :
 1 rață
 250 ml vin alb
 500 ml apă
 50 ml ulei
 1 tsp sare
 1 tbsp mix mirodenii (cimbru, oregano, boia dulce, coriandru, măghiran, rozmarin)
Pentru garnitură :
 800 gr cartofi noi albi
 1 l apă
 1 tsp sare
 100 gr unt
 mărar proaspăt

Indicații

1

Se pârleşte rața, se spală, se așază într-o tavă. Se unge pielea cu ulei şi apoi se toarnă peste ea sucul de la o portocală amestecat cu vinul alb, sare și mirodenii. Toate sucurile vor curge în tavă și se vor pătrunde aromele la marinat. Se lasă la marinat așa o oră, apoi se întoarce și pe partea cealaltă și se mai lasă la marinat o oră.

2

După acest timp, se adaugă apă în tavă și se dă tava la cuptor pentru 2 ore, la foc mic.

3

Pentru garnitură, se curăță și se spală cartofii, se pun la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță de sare. Când s-au fiert, se dau de pe foc, se scurg de apă, se adaugă untul și mărarul spălat și tocat foarte mărunt și se amestecă.

Rață la cuptor, cu portocală și vin