Una dintre cele mai gustoase retete, binevenita la masa de Paste.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se taie in felii jumatate de portocala si lamaie, se aseaza pe fundul tavii. La fel procedam si cu ceapa, ardeiul iute si usturoiul (jumatate din cantitate o bagam in rata).
Vom prepara sosul cu care vom unge rata. Stoacem portocala, lamaia, adaugam apa, uleiul de masline, piperul, amestecul de condimente, sarea, dulceata de ardei iute, mierea si boiaua dulce.
Ungem rata cu sosul preparat si o lasam in frigider timp de 2 ore.
Scoatem rata din frigider, o lasam jumatate de ora la temperatura camerei si apoi o bagam 2 ore jumatate la cuptorul preincalzit la 180˚C.
Din jumatate in jumatate de ora scoatem rata si o ungem cu sosul din tava.
Voila! Rata e gata!
Ingrediente
Indicații
Se taie in felii jumatate de portocala si lamaie, se aseaza pe fundul tavii. La fel procedam si cu ceapa, ardeiul iute si usturoiul (jumatate din cantitate o bagam in rata).
Vom prepara sosul cu care vom unge rata. Stoacem portocala, lamaia, adaugam apa, uleiul de masline, piperul, amestecul de condimente, sarea, dulceata de ardei iute, mierea si boiaua dulce.
Ungem rata cu sosul preparat si o lasam in frigider timp de 2 ore.
Scoatem rata din frigider, o lasam jumatate de ora la temperatura camerei si apoi o bagam 2 ore jumatate la cuptorul preincalzit la 180˚C.
Din jumatate in jumatate de ora scoatem rata si o ungem cu sosul din tava.
Voila! Rata e gata!