Ratatouille

AutorBianca Lupsa
DificultateÎncepător

Nimic nu spune vară ca o porție de legume gătite în stil franțuzesc. Este o rețetă ușoară și delicioasă care nu necesită multe ingrediente.

ShareSalvează
Randamente4 porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 15 minute

Ingrediente:

 5 rosii mari
 2 cepe mari
 1 dovlecel
 1 vanata
 75 ml ulei de masline
 3 catei de usturoi
 busuioc proaspat

Mod de preparare:

1

Preincalziti cuptorul la 180C
Intr-un bol de marime medie, adaugati cele 3 rosii zdrobite, ulei de masline, usturoi proaspat, ierburi, sare, piper si amestecati.

2

Turnati amestecul de rosii intr-un tava de copt si neteziti-l intr-un strat uniform pe fundul ei.
Feliati legumele (2 cepe mari, 1 zuchini, 1 vanata, 2 rosii) si asezati-le pe partea lor in tava, sprijinindu-va de marginea tavei. Repetati pana ce ati umplut tava si ati terminat toate feliile de legume.

3

Stropiti pe deasupra legumelor cu ulei de masline.
Gatiti pentru cam o ora, pana cand legumele sunt putin maro si sosul de rosii incepe sa bolboroseasca.

4

Ornati cu busuioc proaspat.

Ingrediente

 5 rosii mari
 2 cepe mari
 1 dovlecel
 1 vanata
 75 ml ulei de masline
 3 catei de usturoi
 busuioc proaspat

Indicații

1

Preincalziti cuptorul la 180C
Intr-un bol de marime medie, adaugati cele 3 rosii zdrobite, ulei de masline, usturoi proaspat, ierburi, sare, piper si amestecati.

2

Turnati amestecul de rosii intr-un tava de copt si neteziti-l intr-un strat uniform pe fundul ei.
Feliati legumele (2 cepe mari, 1 zuchini, 1 vanata, 2 rosii) si asezati-le pe partea lor in tava, sprijinindu-va de marginea tavei. Repetati pana ce ati umplut tava si ati terminat toate feliile de legume.

3

Stropiti pe deasupra legumelor cu ulei de masline.
Gatiti pentru cam o ora, pana cand legumele sunt putin maro si sosul de rosii incepe sa bolboroseasca.

4

Ornati cu busuioc proaspat.

Ratatouille