fbpx

Ratatouille

AutorMaria Cristina Florea
DificultateÎncepător

O rețetă simplă, vegană și foarte arătoasă!
Când faceți această rețetă, gândiți-vă la ghiveciul de legume cu care suntem noi obișnuiți. Puteți adăuga (ex.: vinete, ciuperci, etc.) sau elimina legume sau condimente după preferințe. Eu am folosit ce legume aveam la îndemână și a ieșit ceva delicios!

ShareSalvează
Produce8 PorțiiTimp de Preparare40 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră 30 mins

Ingrediente:

 2 dovlecei
 1 cartof dulce
 2 sfecle
 2 cartofi
 1 ardei gras
 300 ml suc de roșii
 1 linguriță(e) oregano
 1 linguriță(e) sare
 2 ulei

Mod de preparare:

1

Se preîncălzește cuptorul la 180˚C și se așează grătarul la mijloc.

2

Folosind o răzătoare sau un cuțit, se taie toate legumele în felii de aproximativ 2 mm grosime.

3

Se fac turnulețe uniforme din cate aproximativ 10 felii (pentru a putea fi manipulate cu ușurință) și se așează pe lateral într-un vas rotund sau oval, pornind de pe marginile vasului. Continuați cu aceeași metodă până ce vasul a fost umplut.

4

Într-un bol, se amestecă sucul de roșii, oragano, sarea și uleiul și apoi se toarnă uniform peste legume.

5

Se acoperă vasul cu staniol și se introduce în cuptorul încins.

6

Cu 10 minute înainte de a scoate ratatouille-ul din cuptor, se îndepărtează folia de staniol pentru a se rumeni legumele la suprafață.

Ingrediente

 2 dovlecei
 1 cartof dulce
 2 sfecle
 2 cartofi
 1 ardei gras
 300 ml suc de roșii
 1 linguriță(e) oregano
 1 linguriță(e) sare
 2 ulei

Direcții

1

Se preîncălzește cuptorul la 180˚C și se așează grătarul la mijloc.

2

Folosind o răzătoare sau un cuțit, se taie toate legumele în felii de aproximativ 2 mm grosime.

3

Se fac turnulețe uniforme din cate aproximativ 10 felii (pentru a putea fi manipulate cu ușurință) și se așează pe lateral într-un vas rotund sau oval, pornind de pe marginile vasului. Continuați cu aceeași metodă până ce vasul a fost umplut.

4

Într-un bol, se amestecă sucul de roșii, oragano, sarea și uleiul și apoi se toarnă uniform peste legume.

5

Se acoperă vasul cu staniol și se introduce în cuptorul încins.

6

Cu 10 minute înainte de a scoate ratatouille-ul din cuptor, se îndepărtează folia de staniol pentru a se rumeni legumele la suprafață.

Ratatouille