O tavă plină cu savoare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ardeii copți se taie cubulețe (latura de 0,5-1 cm) și se pun într-un bol, împreună cu roșiile pasate. Se presară, după gust, sare și piper.
Este ideal ca diametrul legumelor să fie cam același. Vânăta, dovlecelul, ciupercile champignon, cepele și roșiile se taie felii cu grosimea de cam 3 mm. Doar cepele se decojesc.
Într-un bol micuț, se pun cele 4 linguri de ulei de măsline, cățeii de usturoi tocați fin/zdrobiți cu presa, cimbrul uscat, pătrunjelul verde tocat fin, sare și piper. Se amestecă până se omogenizează.
Într-o tavă, se toarnă sosul de roșii cu ardei copți. Se ia câte o felie din fiecare legumă (vânătă, dovlecel, ciupercă, ceapă, roșie) și se pune, pe rând, în tavă, în poziție oblică. Se începe dinspre exterior înspre interiorul tăvii. Se repetă până se umple tava (este ideal ca ordinea feliilor de legume să fie păstrată, pentru a avea un conținut omogen în farfurie + aspectul este mai frumos).
Odată ce tava s-a umplut, peste conținut se pune uleiul aromat cu o lingură și se distribuie cât mai uniform. Se distribuie foile de dafin în conținut, fără a le rupe (vor fi scoase după gătire).
Tava se bagă în cuptorul preîncălzit la 180˚C și se gătește în jur de 35 de minute.
La servire, se poate presăra parmezan ras.
Ingrediente
Indicații
Ardeii copți se taie cubulețe (latura de 0,5-1 cm) și se pun într-un bol, împreună cu roșiile pasate. Se presară, după gust, sare și piper.
Este ideal ca diametrul legumelor să fie cam același. Vânăta, dovlecelul, ciupercile champignon, cepele și roșiile se taie felii cu grosimea de cam 3 mm. Doar cepele se decojesc.
Într-un bol micuț, se pun cele 4 linguri de ulei de măsline, cățeii de usturoi tocați fin/zdrobiți cu presa, cimbrul uscat, pătrunjelul verde tocat fin, sare și piper. Se amestecă până se omogenizează.
Într-o tavă, se toarnă sosul de roșii cu ardei copți. Se ia câte o felie din fiecare legumă (vânătă, dovlecel, ciupercă, ceapă, roșie) și se pune, pe rând, în tavă, în poziție oblică. Se începe dinspre exterior înspre interiorul tăvii. Se repetă până se umple tava (este ideal ca ordinea feliilor de legume să fie păstrată, pentru a avea un conținut omogen în farfurie + aspectul este mai frumos).
Odată ce tava s-a umplut, peste conținut se pune uleiul aromat cu o lingură și se distribuie cât mai uniform. Se distribuie foile de dafin în conținut, fără a le rupe (vor fi scoase după gătire).
Tava se bagă în cuptorul preîncălzit la 180˚C și se gătește în jur de 35 de minute.
La servire, se poate presăra parmezan ras.