Risotto cu ciuperci

AutorCris
DificultateIntermediar

O mancare delicioasa si satioasa si un mod bun de a pune in valoare o parte din supa de gaina pentru extra aroma.

ShareSave
Randamente4 porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 500 gr ciuperci
 1 l supa (sau apa)
 250 gr orez
 50 gr parmezan ras
 50 gr unt
 1 ceapa
 4 tbsp ulei
 100 ml vin alb
 sare
 piper
 patrunjel
 cimbru

Mod de preparare:

1

Curatati si taiati ciupercile. Puneti o tigaie pe foc si topiti o parte din unt in ea impreuna cu jumatate din ulei, apoi adaugati ciupercile taiate.

2

Amestecati incet pana cand tot lichidul pe care il lasa se evapora. Va dura aproximativ 10 minute. Adaugati cimbrul la final si opriti focul.

3

Adaugati uleiul si untul ramas (mai putin o bucata) in cratita de risotto. Cand untul s-a topit. Adaugati ceapa tocata marunt, sare si piper. Caliti ceapa cateva minute pana cand se va inmuia.

4

Adaugati orezul, care nu a fost spalat in prealabil. Gatiti-l cateva minute pana devine translucid.

5

Adaugati vinul si amestecati pana cand lichidul e absorbit.

6

Adaugati apoi supa (sau apa daca nu aveti supa) si amestecati pana se absoarbe. Incalziti supa inainte de a o adauga in risotto.

7

Repatati procesul pana cand orezul este facut. In acest timp trebuie sa amestecati incontinuu pentru ca orezul sa nu se prinda. La final orezul trebuie sa fie putin crocant, inconjurat de o pasta cremoasa.

8

Cand orezul e gata, adaugati ciupercile si amestecati. Apoi adaugati ultima bucata de unt si parmezanul ras.

9

Lasati sa stea acoperit 2-3 minute inainte sa il serviti. Adaugati deasupra patrunjel dupa gust. Pofta buna!

Ingrediente

 500 gr ciuperci
 1 l supa (sau apa)
 250 gr orez
 50 gr parmezan ras
 50 gr unt
 1 ceapa
 4 tbsp ulei
 100 ml vin alb
 sare
 piper
 patrunjel
 cimbru

Indicații

1

Curatati si taiati ciupercile. Puneti o tigaie pe foc si topiti o parte din unt in ea impreuna cu jumatate din ulei, apoi adaugati ciupercile taiate.

2

Amestecati incet pana cand tot lichidul pe care il lasa se evapora. Va dura aproximativ 10 minute. Adaugati cimbrul la final si opriti focul.

3

Adaugati uleiul si untul ramas (mai putin o bucata) in cratita de risotto. Cand untul s-a topit. Adaugati ceapa tocata marunt, sare si piper. Caliti ceapa cateva minute pana cand se va inmuia.

4

Adaugati orezul, care nu a fost spalat in prealabil. Gatiti-l cateva minute pana devine translucid.

5

Adaugati vinul si amestecati pana cand lichidul e absorbit.

6

Adaugati apoi supa (sau apa daca nu aveti supa) si amestecati pana se absoarbe. Incalziti supa inainte de a o adauga in risotto.

7

Repatati procesul pana cand orezul este facut. In acest timp trebuie sa amestecati incontinuu pentru ca orezul sa nu se prinda. La final orezul trebuie sa fie putin crocant, inconjurat de o pasta cremoasa.

8

Cand orezul e gata, adaugati ciupercile si amestecati. Apoi adaugati ultima bucata de unt si parmezanul ras.

9

Lasati sa stea acoperit 2-3 minute inainte sa il serviti. Adaugati deasupra patrunjel dupa gust. Pofta buna!

Risotto cu ciuperci