Risotto cu parmezan si ciuperci

AutorLbloju
DificultateIntermediar

Comfort food

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 300 gr Orez
 1 Pahar vin alb demisec
 ½ Pachet unt
 1 Ceapa rosie
 1 Catel usturoi
 300 gr Ciuperci
 2 Cepe rosii
 3 Catei usturoi
 100 gr Parmezan
 Patrunjel
 Marar
 Sare
 Piper negru
 Piper alb

Mod de preparare:

Ciupercile
1

Tocam marunt cateii de usturoi si ii punem in tigaie la calit. Adaugam ceapa tocata julien si le lasam la calit la foc mic pana ce devine ceapa translucida.

2

Tocam subtire cozile si umbrela ciupercilor si le adaugam peste ceapa si usturoi. Le lasam la foc mic sa se caleasca pana se evapora apa din ciuperci.

3

Inainte de a inchide focul, adaugam un cub de unt si condimente dupa gust: sare, piper negru, marar.

Orezul
4

Punem la fiert orezul, folosind proportia 1 la 3: la o cana de orez, 3 de apa. Dupa ce bobul de orez s-a umflat, adaugam usturoiul si ceapa tocate marunt sau date pe razatoare, impreuna cu paharul de vin. Amestecam continuu pana ce vinul a fost incorporat in orez.

5

Punem untul si amestecam continuu pana se topeste tot.

6

La final, adaugam sare, piper negru, piper alb, marar, patrunjel si 100gr de parmezan (fie dat pe razatoare, fie tocat fin).

Ingrediente

 300 gr Orez
 1 Pahar vin alb demisec
 ½ Pachet unt
 1 Ceapa rosie
 1 Catel usturoi
 300 gr Ciuperci
 2 Cepe rosii
 3 Catei usturoi
 100 gr Parmezan
 Patrunjel
 Marar
 Sare
 Piper negru
 Piper alb

Indicații

Ciupercile
1

Tocam marunt cateii de usturoi si ii punem in tigaie la calit. Adaugam ceapa tocata julien si le lasam la calit la foc mic pana ce devine ceapa translucida.

2

Tocam subtire cozile si umbrela ciupercilor si le adaugam peste ceapa si usturoi. Le lasam la foc mic sa se caleasca pana se evapora apa din ciuperci.

3

Inainte de a inchide focul, adaugam un cub de unt si condimente dupa gust: sare, piper negru, marar.

Orezul
4

Punem la fiert orezul, folosind proportia 1 la 3: la o cana de orez, 3 de apa. Dupa ce bobul de orez s-a umflat, adaugam usturoiul si ceapa tocate marunt sau date pe razatoare, impreuna cu paharul de vin. Amestecam continuu pana ce vinul a fost incorporat in orez.

5

Punem untul si amestecam continuu pana se topeste tot.

6

La final, adaugam sare, piper negru, piper alb, marar, patrunjel si 100gr de parmezan (fie dat pe razatoare, fie tocat fin).

Risotto cu parmezan si ciuperci