Rock cakes

AutorGabriela.ble.food
DificultateÎncepător

Foarte fragede si light, aceste prajiturele sunt crocante la exterior si au aspect de pietre. Perfecte langa o cana de cafea sau ceai.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total25 minute

Ingrediente:

 340 gr Faina
 3 gr Sare
 3 Praf de copt
 170 gr Unt
 170 gr Zahar
 85 gr Stafide/fructe uscate
 2 gr Scortisoara/Nucsoara
 1 Ou
 Lapte

Mod de preparare:

1

Cernem faina, praful de copt si sarea.

2

Taiem untul cubulete si il incorporam in faina cu mainile pana obtinem niste firimituri.

3

Adaugam zaharul, stafidele, scortisoara si amestecam.

4

Adaugam oul si apoi lapte pana cand obtinem un aluat tare si omogen. Sa cada din lingura.

5

Punem aluatul in forme de briose cu ajutorul unei lingure, aproximativ trei sferturi de forma. Lasam loc sa creasca.

6

Punem in cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute la 200 grade, sau pana devin aurii. La exterior vor fi crocante si sfaramicioase, dar moi in interior.

7

Perfecte dimineata la cafea sau langa o cana de ceai/lapte. Atat. Enjoy! pup, pa ❤️

Ingrediente

 340 gr Faina
 3 gr Sare
 3 Praf de copt
 170 gr Unt
 170 gr Zahar
 85 gr Stafide/fructe uscate
 2 gr Scortisoara/Nucsoara
 1 Ou
 Lapte

Indicații

1

Cernem faina, praful de copt si sarea.

2

Taiem untul cubulete si il incorporam in faina cu mainile pana obtinem niste firimituri.

3

Adaugam zaharul, stafidele, scortisoara si amestecam.

4

Adaugam oul si apoi lapte pana cand obtinem un aluat tare si omogen. Sa cada din lingura.

5

Punem aluatul in forme de briose cu ajutorul unei lingure, aproximativ trei sferturi de forma. Lasam loc sa creasca.

6

Punem in cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute la 200 grade, sau pana devin aurii. La exterior vor fi crocante si sfaramicioase, dar moi in interior.

7

Perfecte dimineata la cafea sau langa o cana de ceai/lapte. Atat. Enjoy! pup, pa ❤️

Rock cakes