Prăjitura copilariei
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ouăle le batem cu un praf de sare, zahărul și esența de vanilie cam 10 minute până se îngroașă compoziția si se topeste zahărul. Se adaugă făina si se încorporează cu mișcări lente de sus în jos. Se opresc 3-4 linguri din această compozitie.
Se întinde compoziția într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt. In cealaltă compoziție oprita punem cacaua si laptele. Această compoziție o punem într-o pungă de ornat pe care o tăiem la colț si tragem linii orizontale peste compoziția din tavă. Cu o scobitoare trasăm dungi de sus în jos ca să iasă modelul frumos ca in poza alăturată.
Se dă la cuptor 10-12 minute la 120°C, o încercăm cu scobitoarea.
Din tava o scoatem astfel: peste blatul deja copt punem o altă hârtie de copt si rasturnam tava invers. Scoatem hârtia în care s-a copt rulada și așa fierbinte o ungem cu nutella, apoi o rulăm.
Se dă la cuptor 10-12 minute la 160°C, o încercăm cu scobitoarea.
Din tava o scoatem astfel: peste blatul deja copt punem o altă hârtie de copt si rasturnam tava invers. Scoatem hârtia în care s-a copt rulada și așa fierbinte o ungem cu nutella, apoi o rulăm. Rulada astfel pregatita o punem la rece 2-3 ore apoi o putem taia felii potrivite.
Ingrediente
Indicații
Ouăle le batem cu un praf de sare, zahărul și esența de vanilie cam 10 minute până se îngroașă compoziția si se topeste zahărul. Se adaugă făina si se încorporează cu mișcări lente de sus în jos. Se opresc 3-4 linguri din această compozitie.
Se întinde compoziția într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt. In cealaltă compoziție oprita punem cacaua si laptele. Această compoziție o punem într-o pungă de ornat pe care o tăiem la colț si tragem linii orizontale peste compoziția din tavă. Cu o scobitoare trasăm dungi de sus în jos ca să iasă modelul frumos ca in poza alăturată.
Se dă la cuptor 10-12 minute la 120°C, o încercăm cu scobitoarea.
Din tava o scoatem astfel: peste blatul deja copt punem o altă hârtie de copt si rasturnam tava invers. Scoatem hârtia în care s-a copt rulada și așa fierbinte o ungem cu nutella, apoi o rulăm.
Se dă la cuptor 10-12 minute la 160°C, o încercăm cu scobitoarea.
Din tava o scoatem astfel: peste blatul deja copt punem o altă hârtie de copt si rasturnam tava invers. Scoatem hârtia în care s-a copt rulada și așa fierbinte o ungem cu nutella, apoi o rulăm. Rulada astfel pregatita o punem la rece 2-3 ore apoi o putem taia felii potrivite.