Ruladă ,,Cristal,,

AutorMadi Cuisine
DificultateIntermediar

Un desert potrivit pentru mesele de sarbatori!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 4 oua
 4 zahar
 3 rase de faina
 2 praf Original Pudding cu ciocolata
 1 oz zahar vanilat Bourbon
 1 oz praf crema de vanilie
 50 gr migdale
 80 gr zahar
 2 zahar pudra
 250 ml lapte rece
 1 fiola esenta de vanilie
 1 fiola esenta de migdale
 1 oz glazura duo alb/negru
 1 tsp unt pentru uns

Mod de preparare:

1

Se pun cele 80 g zahăr la caramelizat. Se adaugă migdalele. Se îmbracă în caramel, apoi se toarnă compoziţia pe o farfurie unsă cu unt. Se lasă la răcit , apoi se zdobeşte fin la robot.

2

Pentru blat se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu 3 linguri de zahăr.
Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr.
Se combină cele două compoziţii, apoi se adaugă făina cernută cu praful de budincă.
Se toarnă compoziţia în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt.
Se coace la foc potrivit pentru 15-20 de minute.
Când e gata se dă câteva minute la răcorit, după care se îndepărtează de pe hârtia de copt şi se rulează.

3

Laptele rece se mixează cu praful de cremă , în care se adaugă esenţele (după gust) şi pralina de migdale.
Blatul se derulează, se unge cu cremă, se rulează la loc şi se dă la frigider pentru 1 oră.
Se ornează cu glazura încălzită conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Poftă bună!

Ingrediente

 4 oua
 4 zahar
 3 rase de faina
 2 praf Original Pudding cu ciocolata
 1 oz zahar vanilat Bourbon
 1 oz praf crema de vanilie
 50 gr migdale
 80 gr zahar
 2 zahar pudra
 250 ml lapte rece
 1 fiola esenta de vanilie
 1 fiola esenta de migdale
 1 oz glazura duo alb/negru
 1 tsp unt pentru uns

Indicații

1

Se pun cele 80 g zahăr la caramelizat. Se adaugă migdalele. Se îmbracă în caramel, apoi se toarnă compoziţia pe o farfurie unsă cu unt. Se lasă la răcit , apoi se zdobeşte fin la robot.

2

Pentru blat se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu 3 linguri de zahăr.
Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr.
Se combină cele două compoziţii, apoi se adaugă făina cernută cu praful de budincă.
Se toarnă compoziţia în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt.
Se coace la foc potrivit pentru 15-20 de minute.
Când e gata se dă câteva minute la răcorit, după care se îndepărtează de pe hârtia de copt şi se rulează.

3

Laptele rece se mixează cu praful de cremă , în care se adaugă esenţele (după gust) şi pralina de migdale.
Blatul se derulează, se unge cu cremă, se rulează la loc şi se dă la frigider pentru 1 oră.
Se ornează cu glazura încălzită conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Poftă bună!

Note

Ruladă ,,Cristal,,