Un desert potrivit pentru mesele de sarbatori!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun cele 80 g zahăr la caramelizat. Se adaugă migdalele. Se îmbracă în caramel, apoi se toarnă compoziţia pe o farfurie unsă cu unt. Se lasă la răcit , apoi se zdobeşte fin la robot.
Pentru blat se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu 3 linguri de zahăr.
Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr.
Se combină cele două compoziţii, apoi se adaugă făina cernută cu praful de budincă.
Se toarnă compoziţia în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt.
Se coace la foc potrivit pentru 15-20 de minute.
Când e gata se dă câteva minute la răcorit, după care se îndepărtează de pe hârtia de copt şi se rulează.
Laptele rece se mixează cu praful de cremă , în care se adaugă esenţele (după gust) şi pralina de migdale.
Blatul se derulează, se unge cu cremă, se rulează la loc şi se dă la frigider pentru 1 oră.
Se ornează cu glazura încălzită conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Se pun cele 80 g zahăr la caramelizat. Se adaugă migdalele. Se îmbracă în caramel, apoi se toarnă compoziţia pe o farfurie unsă cu unt. Se lasă la răcit , apoi se zdobeşte fin la robot.
Pentru blat se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu 3 linguri de zahăr.
Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr.
Se combină cele două compoziţii, apoi se adaugă făina cernută cu praful de budincă.
Se toarnă compoziţia în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt.
Se coace la foc potrivit pentru 15-20 de minute.
Când e gata se dă câteva minute la răcorit, după care se îndepărtează de pe hârtia de copt şi se rulează.
Laptele rece se mixează cu praful de cremă , în care se adaugă esenţele (după gust) şi pralina de migdale.
Blatul se derulează, se unge cu cremă, se rulează la loc şi se dă la frigider pentru 1 oră.
Se ornează cu glazura încălzită conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Poftă bună!