RULADA CU CIOCOLATA ALBA SI GEM DE CIRESE

Autorbiancaajitaru
DificultateÎncepător

O rulada gustoasa, care merge cu orice gem dar va recomand sa folositi un gem mai acrisor pentru a echilibra gustul. Se face foarte rapid si se termina de mancat si mai rapid !

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

Blat
 5 oua
 100 gr zahar
 100 gr faina
 20 gr cacao neagra
 10 gr zahar vanilat
 1 tsp esenta de vanilie
Crema
 250 gr mascarpone
 100 gr crema de branza
 100 gr ciocolata alba
 250 gr gem de cirese
Topping
 150 gr ciocolata neagra
 100 gr frisca lichida

Mod de preparare:

1

Incalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam tava cuptorului cu hartie de copt. Separam ouale si batem cu ajutorul unui mixer albusurile impreuna cu zaharul si un praf de sare pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam apoi galbenusurile si esenta de vanilie apoi amestecam putin cat sa omogenizam. La sfarsit adaugam faina amestecata cu pudra de cacao si omogenizam cu o spatula.

2

Turnam compozitia in tava si coacem blatul la 180 de grade pentru 15-20 de minute. Cat timp se coace, udam doua prosoape si le stoarcem bine. Asezam un prosop pe masa peste care punem hartie de copt. Rasturnam blatul peste acea hartie de copt iar apoi il invelim in cel de al doilea prosop si asteptam sa se raceasca.

3

Dupa ce blatul s-a racit complet, desprindem cu grija hartiile de copt de blat, si-l transferam pe unul dintre cele 2 prosoape.

4

Pentru crema, topim ciocolata si o lasam sa ajunga la temperatura camerei, apoi o amestecam cu crema de branza si branza mascarpone. Gemul il intindem pe toata suprafata blatului. Adaugam apoi crema si rulam usor rulada. E ok daca apar cateva crapaturi, gustul conteaza cel mai mult !

5

Pentru a acoperi micile imperfectiuni, topim 150 g de ciocolata neagra in 100 g de frisca lichida si turnam peste rulada. Rulada este mult mai gustoasa daca sta cel putin 30 de minute la frigider!

Ingrediente

Blat
 5 oua
 100 gr zahar
 100 gr faina
 20 gr cacao neagra
 10 gr zahar vanilat
 1 tsp esenta de vanilie
Crema
 250 gr mascarpone
 100 gr crema de branza
 100 gr ciocolata alba
 250 gr gem de cirese
Topping
 150 gr ciocolata neagra
 100 gr frisca lichida

Indicații

1

Incalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam tava cuptorului cu hartie de copt. Separam ouale si batem cu ajutorul unui mixer albusurile impreuna cu zaharul si un praf de sare pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam apoi galbenusurile si esenta de vanilie apoi amestecam putin cat sa omogenizam. La sfarsit adaugam faina amestecata cu pudra de cacao si omogenizam cu o spatula.

2

Turnam compozitia in tava si coacem blatul la 180 de grade pentru 15-20 de minute. Cat timp se coace, udam doua prosoape si le stoarcem bine. Asezam un prosop pe masa peste care punem hartie de copt. Rasturnam blatul peste acea hartie de copt iar apoi il invelim in cel de al doilea prosop si asteptam sa se raceasca.

3

Dupa ce blatul s-a racit complet, desprindem cu grija hartiile de copt de blat, si-l transferam pe unul dintre cele 2 prosoape.

4

Pentru crema, topim ciocolata si o lasam sa ajunga la temperatura camerei, apoi o amestecam cu crema de branza si branza mascarpone. Gemul il intindem pe toata suprafata blatului. Adaugam apoi crema si rulam usor rulada. E ok daca apar cateva crapaturi, gustul conteaza cel mai mult !

5

Pentru a acoperi micile imperfectiuni, topim 150 g de ciocolata neagra in 100 g de frisca lichida si turnam peste rulada. Rulada este mult mai gustoasa daca sta cel putin 30 de minute la frigider!

Note

RULADA CU CIOCOLATA ALBA SI GEM DE CIRESE