fbpx

RULADA CU CIOCOLATA ALBA SI GEM DE CIRESE

Autorbiancaajitaru
DificultateÎncepător

O rulada gustoasa, care merge cu orice gem dar va recomand sa folositi un gem mai acrisor pentru a echilibra gustul. Se face foarte rapid si se termina de mancat si mai rapid !

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total45 mins

Ingrediente:

Blat
 5 oua
 100 g zahar
 100 g faina
 20 g cacao neagra
 10 g zahar vanilat
 1 linguriță(e) esenta de vanilie
Crema
 250 g mascarpone
 100 g crema de branza
 100 g ciocolata alba
 250 g gem de cirese
Topping
 150 g ciocolata neagra
 100 g frisca lichida

Mod de preparare:

1

Incalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam tava cuptorului cu hartie de copt. Separam ouale si batem cu ajutorul unui mixer albusurile impreuna cu zaharul si un praf de sare pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam apoi galbenusurile si esenta de vanilie apoi amestecam putin cat sa omogenizam. La sfarsit adaugam faina amestecata cu pudra de cacao si omogenizam cu o spatula.

2

Turnam compozitia in tava si coacem blatul la 180 de grade pentru 15-20 de minute. Cat timp se coace, udam doua prosoape si le stoarcem bine. Asezam un prosop pe masa peste care punem hartie de copt. Rasturnam blatul peste acea hartie de copt iar apoi il invelim in cel de al doilea prosop si asteptam sa se raceasca.

3

Dupa ce blatul s-a racit complet, desprindem cu grija hartiile de copt de blat, si-l transferam pe unul dintre cele 2 prosoape.

4

Pentru crema, topim ciocolata si o lasam sa ajunga la temperatura camerei, apoi o amestecam cu crema de branza si branza mascarpone. Gemul il intindem pe toata suprafata blatului. Adaugam apoi crema si rulam usor rulada. E ok daca apar cateva crapaturi, gustul conteaza cel mai mult !

5

Pentru a acoperi micile imperfectiuni, topim 150 g de ciocolata neagra in 100 g de frisca lichida si turnam peste rulada. Rulada este mult mai gustoasa daca sta cel putin 30 de minute la frigider!

Ingrediente

Blat
 5 oua
 100 g zahar
 100 g faina
 20 g cacao neagra
 10 g zahar vanilat
 1 linguriță(e) esenta de vanilie
Crema
 250 g mascarpone
 100 g crema de branza
 100 g ciocolata alba
 250 g gem de cirese
Topping
 150 g ciocolata neagra
 100 g frisca lichida

Direcții

1

Incalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam tava cuptorului cu hartie de copt. Separam ouale si batem cu ajutorul unui mixer albusurile impreuna cu zaharul si un praf de sare pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam apoi galbenusurile si esenta de vanilie apoi amestecam putin cat sa omogenizam. La sfarsit adaugam faina amestecata cu pudra de cacao si omogenizam cu o spatula.

2

Turnam compozitia in tava si coacem blatul la 180 de grade pentru 15-20 de minute. Cat timp se coace, udam doua prosoape si le stoarcem bine. Asezam un prosop pe masa peste care punem hartie de copt. Rasturnam blatul peste acea hartie de copt iar apoi il invelim in cel de al doilea prosop si asteptam sa se raceasca.

3

Dupa ce blatul s-a racit complet, desprindem cu grija hartiile de copt de blat, si-l transferam pe unul dintre cele 2 prosoape.

4

Pentru crema, topim ciocolata si o lasam sa ajunga la temperatura camerei, apoi o amestecam cu crema de branza si branza mascarpone. Gemul il intindem pe toata suprafata blatului. Adaugam apoi crema si rulam usor rulada. E ok daca apar cateva crapaturi, gustul conteaza cel mai mult !

5

Pentru a acoperi micile imperfectiuni, topim 150 g de ciocolata neagra in 100 g de frisca lichida si turnam peste rulada. Rulada este mult mai gustoasa daca sta cel putin 30 de minute la frigider!

RULADA CU CIOCOLATA ALBA SI GEM DE CIRESE