fbpx

Rulada cu ciocolata si zmeura

AutorHunger Management by LD
DificultateIntermediar

O prajitura perfecta pentru o zi de nastere sau o ocazie speciala.

ShareSalvează
Produce12 PorțiiTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

Pentru blat
 7 Oua
 5 Faina
 3 Cacao
 5 Zahar
 1 linguriță(e) Praf de copt
 1 Praf de sare
Pentru crema de zmeura
 100 g Zmeura congelata/ proaspata
 4 Zahar pudra
 150 g Crema de branza
 100 g Mascarpone
 100 ml Smantana de frisca
Pentru ganaj si decor
 50 g Ciocolata neagra
 80 ml Smantana de frisca
 Zmeura
 Frisca pentru decor

Mod de preparare:

Pentru blat
1

Am incalzit cuptorul la 180 C. Intr-un bol am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma cu un praf de sare. Cand a inceput sa se formeze bezeaua, am adaugat treptat cate o lingura de zahar cu mixerul in continuare pornit.

2

Peste albusurile batute spuma tare, am adaugat treptat galbenusurile, unul cate unul si am amestecat cu mixerul.

3

Intr-un alt bol am amestecat faina, cacao si praful de copt. Apoi le-am adaugat treptat peste compozitia de ou. Am amestecat totul usor cu o spatula, fara a scoate aerul din amestecul de ou.

4

Intr-o tava de 30 cm pe 40 cm am pus hartia de copt si apoi am turnat compozitia de rulada. Am nivelat cu o spatula si am lasat-o la copt pentru 30 de minute.

5

Cand a fost coapta, am scos-o din tava si am infasurat-o intr-un prosop de bucatarie umezit. Am lasat-o sa se raceasca cat timp am pregatit crema.

Pentru crema
6

Intr-un bol am adaugst zmeura decongelata si cele 4 linguri de zahar pudra. Cu ajutorul unui blender vertical, am mixat totul pana a devenit o pasta. Am trecut acest sos printr-o strecuratoare pentru a scoate samburii

7

Intr-un alt bol am amestecat crema de branza si mascarpone folosind un mixer, pana a devenit o compozitie cremoasa.

8

Separat am batut smantana de frisca pentru a obtine frisca si apoi am adaugat-o peste compozitia de mascarpone si le-am amestecat.

9

Peste crema am turnat sosul de zmeura si am amestecat cu o spatula pana cand totul a fost incorporat.

Pentru ganaj
10

Am rupt ciocolata in bucati mai mici si am pus-o impreuna cu smantana de frisca intr-un bol si le-am introdus in cuptorul cu microunde pentru a se topi ciocolata. La fiecare 20 de secunde am scos bolul si am amestecat pana cand toata ciocolata s-a topit. Apoi am amestecat bine pana am obtinut un ganaj destul de lichid - similar cu o glazura

Asamblare
11

Am scos blatul din prosop si l-am netezit. Peste blat am adaugat toata crema si am intins-o uniform peste tot blatul. Am rulat blatul pentru a obtine o rulada. Peste rulada am adaugat glazura de ciocolata si am lasat-o la frigider pentru cateva ore. Inainte de servire, am decorat-o cu frisca si zmeura.

Ingrediente

Pentru blat
 7 Oua
 5 Faina
 3 Cacao
 5 Zahar
 1 linguriță(e) Praf de copt
 1 Praf de sare
Pentru crema de zmeura
 100 g Zmeura congelata/ proaspata
 4 Zahar pudra
 150 g Crema de branza
 100 g Mascarpone
 100 ml Smantana de frisca
Pentru ganaj si decor
 50 g Ciocolata neagra
 80 ml Smantana de frisca
 Zmeura
 Frisca pentru decor

Direcții

Pentru blat
1

Am incalzit cuptorul la 180 C. Intr-un bol am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma cu un praf de sare. Cand a inceput sa se formeze bezeaua, am adaugat treptat cate o lingura de zahar cu mixerul in continuare pornit.

2

Peste albusurile batute spuma tare, am adaugat treptat galbenusurile, unul cate unul si am amestecat cu mixerul.

3

Intr-un alt bol am amestecat faina, cacao si praful de copt. Apoi le-am adaugat treptat peste compozitia de ou. Am amestecat totul usor cu o spatula, fara a scoate aerul din amestecul de ou.

4

Intr-o tava de 30 cm pe 40 cm am pus hartia de copt si apoi am turnat compozitia de rulada. Am nivelat cu o spatula si am lasat-o la copt pentru 30 de minute.

5

Cand a fost coapta, am scos-o din tava si am infasurat-o intr-un prosop de bucatarie umezit. Am lasat-o sa se raceasca cat timp am pregatit crema.

Pentru crema
6

Intr-un bol am adaugst zmeura decongelata si cele 4 linguri de zahar pudra. Cu ajutorul unui blender vertical, am mixat totul pana a devenit o pasta. Am trecut acest sos printr-o strecuratoare pentru a scoate samburii

7

Intr-un alt bol am amestecat crema de branza si mascarpone folosind un mixer, pana a devenit o compozitie cremoasa.

8

Separat am batut smantana de frisca pentru a obtine frisca si apoi am adaugat-o peste compozitia de mascarpone si le-am amestecat.

9

Peste crema am turnat sosul de zmeura si am amestecat cu o spatula pana cand totul a fost incorporat.

Pentru ganaj
10

Am rupt ciocolata in bucati mai mici si am pus-o impreuna cu smantana de frisca intr-un bol si le-am introdus in cuptorul cu microunde pentru a se topi ciocolata. La fiecare 20 de secunde am scos bolul si am amestecat pana cand toata ciocolata s-a topit. Apoi am amestecat bine pana am obtinut un ganaj destul de lichid - similar cu o glazura

Asamblare
11

Am scos blatul din prosop si l-am netezit. Peste blat am adaugat toata crema si am intins-o uniform peste tot blatul. Am rulat blatul pentru a obtine o rulada. Peste rulada am adaugat glazura de ciocolata si am lasat-o la frigider pentru cateva ore. Inainte de servire, am decorat-o cu frisca si zmeura.

Rulada cu ciocolata si zmeura