Un desert simplu si gustos! Combinatia de arome este minunata! Aceasta rulada este perfecta atunci cand vrem sa ne surprindem invitatii la o masa festiva si nu numai. Pentru ca tot avem cirese din plin putem sa le introducem in diverse retete.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Separam ouale. Batem albusurile cu zaharul pana obtinem o bezea tare.
Separat batem si galbenusurile cu o lingura de zahar.
Adaugam galbenusile peste albusuri si amestecam usor. Adaugam si faina, pudra de roscove si praful de copt.
Amestecam bine compozitia si adaugam si esenta de rom. Omogenizam totul si transferam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Bagam la cuptorul preincalzit la 200˚C pentru aproximativ 10-15 minute.
Dupa ce s-a copt blatul il rulam imediat in hartia de copt fara de dezlipim blatul. Il rulam pentru a lua forma necesara pentru rulada.
Lasam la racit si ne ocupam de crema.
Punem laptele la incalzit. Cand laptele sta sa fiarba luam cateva linguri de lapte si adugam peste amidon pentru a forma o pasta omogena.
Adaugam pasta de amidon peste lapte si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.
Adaugam intre timp si zaharul si amestecam continuu cu ajutorul unui tel pentru a nu se forma cocoloase.
La final adugam si esenta de vanilie.
Lasam 5-10 minute crema si adugam untul. Mixam pana se incorprează tot untul si lasam crema sa se raceasca.
Dupa ce crema si rulada s-au racit putem sa ne ocupam de pasul final.
Desfacem rulada si adugam un strat de crema, peste stratul de crema adugam ciresele (fara samburi).
Rulam usor dezlipind aluatul de hartia de copt.
Dupa ce am format rulada o invelim la loc in hartia de copt si o lasam la frigider peste noapte.
Putem servi rulada. Este delicioasa si arata minunat! Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Separam ouale. Batem albusurile cu zaharul pana obtinem o bezea tare.
Separat batem si galbenusurile cu o lingura de zahar.
Adaugam galbenusile peste albusuri si amestecam usor. Adaugam si faina, pudra de roscove si praful de copt.
Amestecam bine compozitia si adaugam si esenta de rom. Omogenizam totul si transferam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Bagam la cuptorul preincalzit la 200˚C pentru aproximativ 10-15 minute.
Dupa ce s-a copt blatul il rulam imediat in hartia de copt fara de dezlipim blatul. Il rulam pentru a lua forma necesara pentru rulada.
Lasam la racit si ne ocupam de crema.
Punem laptele la incalzit. Cand laptele sta sa fiarba luam cateva linguri de lapte si adugam peste amidon pentru a forma o pasta omogena.
Adaugam pasta de amidon peste lapte si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.
Adaugam intre timp si zaharul si amestecam continuu cu ajutorul unui tel pentru a nu se forma cocoloase.
La final adugam si esenta de vanilie.
Lasam 5-10 minute crema si adugam untul. Mixam pana se incorprează tot untul si lasam crema sa se raceasca.
Dupa ce crema si rulada s-au racit putem sa ne ocupam de pasul final.
Desfacem rulada si adugam un strat de crema, peste stratul de crema adugam ciresele (fara samburi).
Rulam usor dezlipind aluatul de hartia de copt.
Dupa ce am format rulada o invelim la loc in hartia de copt si o lasam la frigider peste noapte.
Putem servi rulada. Este delicioasa si arata minunat! Pofta buna!