Ruladă cu cremă de vanilie și fructe

Autormagda.srecipes
DificultateÎncepător

O ruladă răcoritoare cu cremă aromată de vanilie și fructe proaspete.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

Pentru pandișpan
 3 Ouă
 3 Zahăr
 80 gr Făină
 1 tbsp Cacao
 3 Ulei
 1 tsp Praf de copt
 Un praf de sare
Pentru cremă
 250 ml Lapte
 20 gr Amidon
 50 gr Zahăr
 1 Gălbenuș
 1 Fiolă de esență de vanilie
 40 gr Unt
 100 gr Fructe ( afine, zmeură, căpșuni, mure, vișine)
Pentru glazură
 50 gr Ciocolată
 25 gr Smântână

Mod de preparare:

1

Se mixează ouăle cu sarea și zahărul până devin spumoase, apoi se adaugă uleiul.

2

Încorporăm ingredientele uscate, cernute împreună, cu ajutorul unui tell.

3

Turnăm compoziția opținută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem timp de 10 minute la 180 de grade.

4

Într-o cratiță punem pe foc toate ingredientele necesare cremei, amestecând mereu până se îngroașă, după care adăugăm untul.

5

După ce s-au răcit, foaia și crema, se montează rulada. Se întinde crema în strat subțire peste pandișpan, se pun fructele și se rulează. Se învelește în folie de plastic și se lasă la rece.

6

Glazura se face într-o cratiță pe foc mic, se topește ciocolata, se adaugă smântâna și se omogenizează.

Se toarnă peste ruladă, se lasă simplă sau se decorează cu fructe proaspete, după preferința fiecăruia.

Ingrediente

Pentru pandișpan
 3 Ouă
 3 Zahăr
 80 gr Făină
 1 tbsp Cacao
 3 Ulei
 1 tsp Praf de copt
 Un praf de sare
Pentru cremă
 250 ml Lapte
 20 gr Amidon
 50 gr Zahăr
 1 Gălbenuș
 1 Fiolă de esență de vanilie
 40 gr Unt
 100 gr Fructe ( afine, zmeură, căpșuni, mure, vișine)
Pentru glazură
 50 gr Ciocolată
 25 gr Smântână

Indicații

1

Se mixează ouăle cu sarea și zahărul până devin spumoase, apoi se adaugă uleiul.

2

Încorporăm ingredientele uscate, cernute împreună, cu ajutorul unui tell.

3

Turnăm compoziția opținută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem timp de 10 minute la 180 de grade.

4

Într-o cratiță punem pe foc toate ingredientele necesare cremei, amestecând mereu până se îngroașă, după care adăugăm untul.

5

După ce s-au răcit, foaia și crema, se montează rulada. Se întinde crema în strat subțire peste pandișpan, se pun fructele și se rulează. Se învelește în folie de plastic și se lasă la rece.

6

Glazura se face într-o cratiță pe foc mic, se topește ciocolata, se adaugă smântâna și se omogenizează.

Se toarnă peste ruladă, se lasă simplă sau se decorează cu fructe proaspete, după preferința fiecăruia.

Ruladă cu cremă de vanilie și fructe