fbpx

Ruladă cu dovleac și ciocolată

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Am pregătit o ruladă cu parfum de toamnă, cu dovleac și două ganache-uri de ciocolată (cu lapte și albă colorată în portocaliu) cu model cu dovlecei și o vulpiță, pentru că iubesc vulpițele. A ieșit pufoasă și gustoasă, iar dovleacul nu are gust pregnant, ci delicat, așa că dacă sunteți reticenți la dulciurile cu dovleac, vă invit să încercați rulada mea.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 orăTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total1 oră 20 mins

Ingrediente:

Pentru blat:
 200 g dovleac plăcintar
 5 ouă mari
 sare
 5 ml îndulcitor
 75 ml ulei
 120 g făină albă
 5 g praf de copt
Pentru ganache-ul de ciocolată cu lapte:
 80 g cuvertură de ciocolată cu lapte
 100 ml frișcă lichidă
Pentru ganache-ul portocaliu:
 60 g cuvertură de ciocolată albă
 100 ml frișcă lichidă
 colorant alimentar natural gel orange Wilton
În plus:
 colorant alimentar natural pudră verde
 1 linguriță apă fierbinte
 cacao
 colorant alimentar natural gel roșu Wilton
 colorant alimentar natural gel piersică Wilton
 colorant alimentar natural gel orange Wilton
 Zahăr pudră (pentru rulat si pudrat)

Mod de preparare:

Blatul:
1

Mai întâi, speli dovleacul, îl cureți și tai din el o bucată, ai nevoie de doar 200 g. îl dai pe răzătoare, îl călești ușor într-o tigaie sau cratiță, cât să se înmoaie (ca pe mere). Lași la răcit și îl pasezi puțin cu blender-ul de mână, pentru a obține o textură fină.

2

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile, uleiul și amesteci bine. Apoi adaugi făina amestecată cu praful de copt.

3

Din compoziție, torni jumătate în alt vas, pentru a o amesteca împreună cu dovleacul.

4

Din compoziția pe care ai lăsat-o albă, torni în mai multe boluri mici, în funcție de câte culori vrei să obții (aprox 2 linguri de aluat / culoare). Eu am vrut 5 culori: verde (acesta fiind pudră, trebuie dizolvat în apă fierbinte mai întâi), roșu, piersică și orange și maro (cacao).

5

Pui fiecare aluat colorat în câte un poș și desenezi ce îți place pe o hârtie de copt (într-o tavă mare, tava mea are 39x27 cm. Dai la congelator 5 minute.
Scoți tava cu desenele de la rece, torni compoziția albă, cu grijă, apoi dai iar la congelator 5 minute.
În fine, scoți tava de la rece, iar acum torni și compoziția cu dovleac.
Sfat: Dacă ți-au rămas culori (aluat colorat), poți să mai desenezi ceva pe ruladă, se va vedea frumos când vei tăia din ea și musafirii vor rămâne surprinși și bucuroși să descopere alte desene în interior.

6

Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20 de minute sau până trece testul scobitorii, însă ai grijă să rămână moale, pufoasă când o testezi cu degetul, dacă o coci prea mult, se usucă și se crapă când o rulezi!
Odată blatul scos, trebuie rulat repede pe o hârtie de copt nouă, pudrată cu zahăr. Lași la răcit.

Pentru creme:
7

Topești pe baie de abur cuvertura de ciocolată cu lapte, împreună cu frișca lichidă, pe baie de abur.

8

Procedezi la fel cu cea albă. Verifici din când în când, iar când s-au topit ciocolatele, amesteci bine și le dai la frigider, 10 minute, să se închege. Scoți de la rece și le bați, pe rând, cu mixerul, până capătă consistență cremoasă și fină. În momentul în care începi să o mixezi pe cea albă, poți adăuga, dacă vrei și puțin colorant!

Montare:
9

Desfaci cu grijă rulada din hârtie, o umpli cu cele două creme întinse alternativ, apoi rulezi la loc.

10

Dai la frigider până la servire.
Poftă Bună!

Ingrediente

Pentru blat:
 200 g dovleac plăcintar
 5 ouă mari
 sare
 5 ml îndulcitor
 75 ml ulei
 120 g făină albă
 5 g praf de copt
Pentru ganache-ul de ciocolată cu lapte:
 80 g cuvertură de ciocolată cu lapte
 100 ml frișcă lichidă
Pentru ganache-ul portocaliu:
 60 g cuvertură de ciocolată albă
 100 ml frișcă lichidă
 colorant alimentar natural gel orange Wilton
În plus:
 colorant alimentar natural pudră verde
 1 linguriță apă fierbinte
 cacao
 colorant alimentar natural gel roșu Wilton
 colorant alimentar natural gel piersică Wilton
 colorant alimentar natural gel orange Wilton
 Zahăr pudră (pentru rulat si pudrat)

Direcții

Blatul:
1

Mai întâi, speli dovleacul, îl cureți și tai din el o bucată, ai nevoie de doar 200 g. îl dai pe răzătoare, îl călești ușor într-o tigaie sau cratiță, cât să se înmoaie (ca pe mere). Lași la răcit și îl pasezi puțin cu blender-ul de mână, pentru a obține o textură fină.

2

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile, uleiul și amesteci bine. Apoi adaugi făina amestecată cu praful de copt.

3

Din compoziție, torni jumătate în alt vas, pentru a o amesteca împreună cu dovleacul.

4

Din compoziția pe care ai lăsat-o albă, torni în mai multe boluri mici, în funcție de câte culori vrei să obții (aprox 2 linguri de aluat / culoare). Eu am vrut 5 culori: verde (acesta fiind pudră, trebuie dizolvat în apă fierbinte mai întâi), roșu, piersică și orange și maro (cacao).

5

Pui fiecare aluat colorat în câte un poș și desenezi ce îți place pe o hârtie de copt (într-o tavă mare, tava mea are 39x27 cm. Dai la congelator 5 minute.
Scoți tava cu desenele de la rece, torni compoziția albă, cu grijă, apoi dai iar la congelator 5 minute.
În fine, scoți tava de la rece, iar acum torni și compoziția cu dovleac.
Sfat: Dacă ți-au rămas culori (aluat colorat), poți să mai desenezi ceva pe ruladă, se va vedea frumos când vei tăia din ea și musafirii vor rămâne surprinși și bucuroși să descopere alte desene în interior.

6

Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20 de minute sau până trece testul scobitorii, însă ai grijă să rămână moale, pufoasă când o testezi cu degetul, dacă o coci prea mult, se usucă și se crapă când o rulezi!
Odată blatul scos, trebuie rulat repede pe o hârtie de copt nouă, pudrată cu zahăr. Lași la răcit.

Pentru creme:
7

Topești pe baie de abur cuvertura de ciocolată cu lapte, împreună cu frișca lichidă, pe baie de abur.

8

Procedezi la fel cu cea albă. Verifici din când în când, iar când s-au topit ciocolatele, amesteci bine și le dai la frigider, 10 minute, să se închege. Scoți de la rece și le bați, pe rând, cu mixerul, până capătă consistență cremoasă și fină. În momentul în care începi să o mixezi pe cea albă, poți adăuga, dacă vrei și puțin colorant!

Montare:
9

Desfaci cu grijă rulada din hârtie, o umpli cu cele două creme întinse alternativ, apoi rulezi la loc.

10

Dai la frigider până la servire.
Poftă Bună!

Ruladă cu dovleac și ciocolată