fbpx

Rulada cu gem

AutorMariana
DificultateÎncepător

Un desert simplu si rapid, te poate scoate din incurcatura cand ai invitati.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire35 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

 5 oua
 125 g zahar
 125 g faina alba 000
 2 g sare
 1 oz zahar vanilat

Mod de preparare:

1

Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un bol adaugam ouale, zaharul, sarea si zaharul vanilat si mixam cu mixerul aproximativ 6-7 minute pana amestecul devine spumos si creste in volum. Oprim mixerul si adaugam faina cernuta, putin cate putin, amestecand cu o spatula sau lingura de lemn, astfel incat compozitia sa nu se lase.

2

In tava cuptorului se toarna compozitia pe hartie de copt si se intinde cu spatula ca sa formeze un dreptunghi si sa uniformizam. Se coace aproximativ 12-15 minute, trebuie sa fie putin rumena.

3

Se scoate tava din cuptor, se pune o alta hartie de copt deasupra. Cu rapiditate se apuca de margini hartia cu foaia de rulada coapta si se rastoarna cu fundul in sus, pe un tocator mare sau pe masa. Atentie, frige!

4

Se deslipeste hartia de pe blatul copt, usor ca sa nu se rupa. Punem din nou o hartie peste si intoarcem si cu hartia de dedesubt incepem si rulam. Eu il mai impachetez intr-un servet de panza uscat ca sa stea bine rulat.

5

Aluatul se raceste in aproximativ 20-25 de minute.
Este umpluta cu gem de caise facut in casa dar se poate umple cu crema de vanilie, cu crema de mascarpone etc.
La noi nu rezista mult, servim su la micul dejun in varianta cu gem.

Ingrediente

 5 oua
 125 g zahar
 125 g faina alba 000
 2 g sare
 1 oz zahar vanilat

Direcții

1

Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un bol adaugam ouale, zaharul, sarea si zaharul vanilat si mixam cu mixerul aproximativ 6-7 minute pana amestecul devine spumos si creste in volum. Oprim mixerul si adaugam faina cernuta, putin cate putin, amestecand cu o spatula sau lingura de lemn, astfel incat compozitia sa nu se lase.

2

In tava cuptorului se toarna compozitia pe hartie de copt si se intinde cu spatula ca sa formeze un dreptunghi si sa uniformizam. Se coace aproximativ 12-15 minute, trebuie sa fie putin rumena.

3

Se scoate tava din cuptor, se pune o alta hartie de copt deasupra. Cu rapiditate se apuca de margini hartia cu foaia de rulada coapta si se rastoarna cu fundul in sus, pe un tocator mare sau pe masa. Atentie, frige!

4

Se deslipeste hartia de pe blatul copt, usor ca sa nu se rupa. Punem din nou o hartie peste si intoarcem si cu hartia de dedesubt incepem si rulam. Eu il mai impachetez intr-un servet de panza uscat ca sa stea bine rulat.

5

Aluatul se raceste in aproximativ 20-25 de minute.
Este umpluta cu gem de caise facut in casa dar se poate umple cu crema de vanilie, cu crema de mascarpone etc.
La noi nu rezista mult, servim su la micul dejun in varianta cu gem.

Rulada cu gem