fbpx

Rulada cu gem

AutorGranci Ana
DificultateÎncepător

Rulada cu gem are un aluat de pandispan foarte pufos, moale si aromat.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

Pentru blat :
 6 oua
 6 zahar tos
 6 ulei
 6 faina
 1 oz zahar vanilat
 1 praf de sare
Pentru umplutura :
 1 mg gem (capsuni,zmeura,afine)

Mod de preparare:

1

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare ,folosind un mixer. Cand s-au batut spuma se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mai mixeaza pana devine o bezea lucioasa si se topeste zaharul.

2

Galbenusurile se freaca cu cele 6 linguri de ulei adaugate treptat si se amesteca cu albusurile foarte usor cu o spatula de jos in sus.

3

Se adauga faina treptat si se incorporeaza tot asa usor cu o spatula .

4

Pe fundul tavii (de preferat o tava de aragaz ) asezam o bucata de hartie de copt si intindem foaia de rulada.

5

Se introduce la cuptor la 180˚C pentru 20 de minute.

6

Cand e gata o scoatem din cupor si o rulam cat e calda si o lasam asa rulata sa se raceasca si sa capete forma de rulada.

7

Cand s-a racit adaugam gemul, il intindem pe toata foaia uniform si o rulam la loc.

8

De preferat a se pastra la temperatura camerei 4-6 ore sau pana a doua zi ca sa se inmoaie frumos.

Ingrediente

Pentru blat :
 6 oua
 6 zahar tos
 6 ulei
 6 faina
 1 oz zahar vanilat
 1 praf de sare
Pentru umplutura :
 1 mg gem (capsuni,zmeura,afine)

Direcții

1

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare ,folosind un mixer. Cand s-au batut spuma se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mai mixeaza pana devine o bezea lucioasa si se topeste zaharul.

2

Galbenusurile se freaca cu cele 6 linguri de ulei adaugate treptat si se amesteca cu albusurile foarte usor cu o spatula de jos in sus.

3

Se adauga faina treptat si se incorporeaza tot asa usor cu o spatula .

4

Pe fundul tavii (de preferat o tava de aragaz ) asezam o bucata de hartie de copt si intindem foaia de rulada.

5

Se introduce la cuptor la 180˚C pentru 20 de minute.

6

Cand e gata o scoatem din cupor si o rulam cat e calda si o lasam asa rulata sa se raceasca si sa capete forma de rulada.

7

Cand s-a racit adaugam gemul, il intindem pe toata foaia uniform si o rulam la loc.

8

De preferat a se pastra la temperatura camerei 4-6 ore sau pana a doua zi ca sa se inmoaie frumos.

Rulada cu gem