Rulada cu spanac si crema de branza

Autorpetitecuisine
DificultateIntermediar

Rulada cu spanac si crema de branza este un aperitiv sanatos, plin de culoare si gustos! Consumul de spanac creste vitalitatea, combate oboseala si imbunatateste calitatea sangelui. Spanacul este o sursa excelenta de vitamina K, vitamina A, vitamina C, vitamina B, acid folic, dar si de magneziu, fier si mangan. Daca nu va place spanacul simplu, il puteti introduce in diferite preparate, cum este si aceasta rulada, si va puteti bucura de proprietatile sale.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 250 gr spanac
 6 faina
 5 gr praf de copt
 sare si piper
 3 oua
 crema de branza (puteti folosi varianta clasica, dar si cea cu verdeata)
 2 ulei de masline

Mod de preparare:

1

Tocam spanacul.

2

Punem la incins uleiul de masline si adaugam spanacul tocat.

3

Il sotam 5-7 minute pana isi micsoreaza volumul.

4

Cu ajutorul unei blender vertical pasam spanacul pentru a rezulta o crema fina si rulada sa arate bine.

5

Separam ouale. Batem albusurile si adaugam si sarea.

6

Separat batem si galbenusurile si le adaugam peste albusuri.

7

Adaugam faina, praful de copt, piperul si omogenizam compozitia.

8

Aduagam si pasta de spanac si amestecam bine pana obtinem un aluat verde omogen.

9

Transferam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o lasam la cuptorul preincalzit la 200˚C pentru aproximativ 15 minute.

10

Dupa ce s-a copt, rulam aluatul in hartie de copt, fara sa il dezlipim, pentru a lua forma unei rulade.

11

Dupa ce s-a racit aluatul, intindem peste foaia de rulada crema de branza (puteti adauga si ardei taiati cubulete) si rulam cu atentie, dezlipind aluatul de hartie de copt.

12

Dupa ce am rulat invelim rulada in hartie de copt si o lasam la frigider pentru cel putin o ora.

13

Puteti servi aceasta rulada la un apertiv pentru a da un plus de culoare si gust.

Ingrediente

 250 gr spanac
 6 faina
 5 gr praf de copt
 sare si piper
 3 oua
 crema de branza (puteti folosi varianta clasica, dar si cea cu verdeata)
 2 ulei de masline

Indicații

1

Tocam spanacul.

2

Punem la incins uleiul de masline si adaugam spanacul tocat.

3

Il sotam 5-7 minute pana isi micsoreaza volumul.

4

Cu ajutorul unei blender vertical pasam spanacul pentru a rezulta o crema fina si rulada sa arate bine.

5

Separam ouale. Batem albusurile si adaugam si sarea.

6

Separat batem si galbenusurile si le adaugam peste albusuri.

7

Adaugam faina, praful de copt, piperul si omogenizam compozitia.

8

Aduagam si pasta de spanac si amestecam bine pana obtinem un aluat verde omogen.

9

Transferam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o lasam la cuptorul preincalzit la 200˚C pentru aproximativ 15 minute.

10

Dupa ce s-a copt, rulam aluatul in hartie de copt, fara sa il dezlipim, pentru a lua forma unei rulade.

11

Dupa ce s-a racit aluatul, intindem peste foaia de rulada crema de branza (puteti adauga si ardei taiati cubulete) si rulam cu atentie, dezlipind aluatul de hartie de copt.

12

Dupa ce am rulat invelim rulada in hartie de copt si o lasam la frigider pentru cel putin o ora.

13

Puteti servi aceasta rulada la un apertiv pentru a da un plus de culoare si gust.

Note

Rulada cu spanac si crema de branza