Rulada dalgona

Autorbiancaajitaru
DificultateÎncepător

Stiti ca deja cafeaua dalgona este un trend, asa ca m-am gandit ca ar merge bine si intr-un desert. Rulada dalgona este foarte buna, mai ales pentru cei care iubesc cafeaua.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

Blat :
 3 oua
 100 gr zahar
 30 gr cacao
 100 gr faina
 50 ml crema de whisky
Crema :
 200 gr mascarpone
 1 tbsp cafea instant
 1 tbsp zahar
 1 tbsp apa

Mod de preparare:

1

Se mixeaza bine ouale impreuna cu zaharul si crema de whisky pana compozitia se deschide la culoare.
Se adauga treptat faina amestecata cu pudra de cacao.

2

Se tapeteaza o tava de 25x30 cm cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se niveleaza. Blatul se coace in cuptorul preincalzit la 180˚C, timp de 12-15 minute.

3

Cand blatul este copt, se scoate cu grija din tava impreuna cu hartia de copt. Se ruleaza cu grija si se lasa la racit. Eu am rulat incepand cu latura cea mare.

4

Cand blatul este racit, se intinde usor. Intr-un vas se adauga cafeaua, zaharul si apa. Cu ajutorul unui mixer se obtine o crema densa.

5

Peste crema se adauga mascarpone si se completeaza cu zahar pudra dupa gust. Se amesteca bine.

6

Se intine crema peste blat si se ruleaza cu grija. Se tine la frigider minim 1h. Daca doriti se poate inveli in ciocolata topita sau pudrata cu zahar pudra/cacao.

Ingrediente

Blat :
 3 oua
 100 gr zahar
 30 gr cacao
 100 gr faina
 50 ml crema de whisky
Crema :
 200 gr mascarpone
 1 tbsp cafea instant
 1 tbsp zahar
 1 tbsp apa

Indicații

1

Se mixeaza bine ouale impreuna cu zaharul si crema de whisky pana compozitia se deschide la culoare.
Se adauga treptat faina amestecata cu pudra de cacao.

2

Se tapeteaza o tava de 25x30 cm cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se niveleaza. Blatul se coace in cuptorul preincalzit la 180˚C, timp de 12-15 minute.

3

Cand blatul este copt, se scoate cu grija din tava impreuna cu hartia de copt. Se ruleaza cu grija si se lasa la racit. Eu am rulat incepand cu latura cea mare.

4

Cand blatul este racit, se intinde usor. Intr-un vas se adauga cafeaua, zaharul si apa. Cu ajutorul unui mixer se obtine o crema densa.

5

Peste crema se adauga mascarpone si se completeaza cu zahar pudra dupa gust. Se amesteca bine.

6

Se intine crema peste blat si se ruleaza cu grija. Se tine la frigider minim 1h. Daca doriti se poate inveli in ciocolata topita sau pudrata cu zahar pudra/cacao.

Rulada dalgona