Ruladă de porc în mantie de șuncă

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Am pregătit această ruladă de porc umplută cu legume delicioase: mazăre, orez, morcov, apoi am învelit-o în șuncă. Eu am obținut din această bucată 8 felii (4 porții), am pregătit mai mult amestec de legume, astfel încât ce rămâne de la umplut l-am sotat în unt și l-am servit ca garnitură, pe lângă salată.

ShareSalvează
O rulada cu carne de porc umpluta cu sunculita
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 oră 45 minuteTimp total2 ore 5 minute

Ingrediente:

 800 gr pulpă de porc
 200 gr mazăre
 70 gr orez
 500 ml apă
 1 morcov
 1 ceapă albă
 40 gr unt
 sare
 8 felii de șuncă Pădurea Neagră
 120 ml ulei
 250 ml bere
 250 ml apă

Mod de preparare:

1

Cureți morcovul, îl speli și-l tai rondele. Cureți ceapa și o crestezi. Pui într-o crăticioară mazărea, orezul, morcovul și ceapa la fiert cu apă și sare. În funcție de sortimentul de mazăre și orez pe care le ai la îndemână, trebuie fierte al dente, adică să nu fie prea pătrunse, în special orezul, care are tendința să se terciuiască dacă îl fierbi în exces. Ține cont că vor sta și la cuptor.

2

Mai departe, desfaci carnea de porc cu un cuțit, astfel încât să mărești suprafața de lucru și să o poți umple cu legumele fierte (atâtea câte îți încap pe jumătate din suprafața cărnii). Rulezi cu grijă carnea.

3

Legumele rămase le sotezi un pic în unt.

4

Îți așezi pe un tocător feliile de șuncă una lângă alta, așezi rulada de porc în mijlocul lor și începi să o învelești cu feliile de șuncă.

5

Așezi rulada într-o tavă pentru friptură în care ai pus ulei, adaugi berea și apa.

6

Dai tava la cuptor, la foc mediu, 1 h 30 min.

Poftă Bună!

Ingrediente

 800 gr pulpă de porc
 200 gr mazăre
 70 gr orez
 500 ml apă
 1 morcov
 1 ceapă albă
 40 gr unt
 sare
 8 felii de șuncă Pădurea Neagră
 120 ml ulei
 250 ml bere
 250 ml apă

Indicații

1

Cureți morcovul, îl speli și-l tai rondele. Cureți ceapa și o crestezi. Pui într-o crăticioară mazărea, orezul, morcovul și ceapa la fiert cu apă și sare. În funcție de sortimentul de mazăre și orez pe care le ai la îndemână, trebuie fierte al dente, adică să nu fie prea pătrunse, în special orezul, care are tendința să se terciuiască dacă îl fierbi în exces. Ține cont că vor sta și la cuptor.

2

Mai departe, desfaci carnea de porc cu un cuțit, astfel încât să mărești suprafața de lucru și să o poți umple cu legumele fierte (atâtea câte îți încap pe jumătate din suprafața cărnii). Rulezi cu grijă carnea.

3

Legumele rămase le sotezi un pic în unt.

4

Îți așezi pe un tocător feliile de șuncă una lângă alta, așezi rulada de porc în mijlocul lor și începi să o învelești cu feliile de șuncă.

5

Așezi rulada într-o tavă pentru friptură în care ai pus ulei, adaugi berea și apa.

6

Dai tava la cuptor, la foc mediu, 1 h 30 min.

Poftă Bună!

Ruladă de porc în mantie de șuncă