Rulouri delicioase cu crema de nutella si ciocolata, insiropate cu rom si cu topping cremos si dulce de smantana si crema de branza.
Ingrediente:
Mod de preparare:
In laptele usor caldut se pune drojdia cu o lingura de zahar si se amesteca pana se dizolva toate. Faina se pune intr-un vas maricel si se face un cuib unde se pune compozitia de lapte si drojdie, untul topit si racit si oul. Se framanta pana cand devine un aluat pufos, dens si nelipicios. Se face o bila si se lasa la dospit aproximativ 45 minute sau pana cand isi dubleaza volumul.
Cand aluatul este crescut se prepara umplutura. Intr-o craticioara se pune laptele si untul pe foc si se amesteca pana cand untul este topit si compozitia relativ fierbinte. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata si cacaua si se amesteca din nou pana cand ciocolata se topeste si de vine o crema iar in cele din urma nutella.
Aluatul care a crescut se pune pe blatul de lucrui si se framanta foarte usor si se intinde in form de dreptunghi de grosimea 1 cm cu un facalet.
Se pune crema si se ruleaza usor sa nu se rupa dupa care se sigileaza sa nu iasa crema.
Pe o tava mare se pune hartie de copt pe care punem ruloul si il bagam 30 minute la congelator pentru ca umplutura sa se intareasca si sa faciliteze taierea melcisorilor.
Dupa ce a stat la rece se scoate pe blatul de lucru si se taie bucati de aproximativ 7 cm grosime care se asaza la o distanta de 2 cm unul de celalalt intr-o tava unsa cu unt, cu partea cremoasa in sus.
Se pun la dospit pentru inca 30 minute ( eu am folosit functia de dospire a cuptorului si am setat pe 30grade).
Dupa acesta ultima dospire melcisorii ar trebui sa isi dubleze volumul si se se lipeasca unii de altii.
Se coc aproximativ 30 minute la 180˚C la cuptorul preincalzit.
Dupa ce ii scoatem din coptor pregatim siropul din miere, apa si esenta de rom si il turnam peste ei. Puteti sa nu ii insiropati daca nu doriti doar ca textura va fi usor crocanta.
Cand s-au racit complet mixam toate ingredintele pentru topping si ungem cu acesta rulourile. Sunt deliciosi de servit dimineata la cafea sau in orice moment al zilei.
Ingrediente
Indicații
In laptele usor caldut se pune drojdia cu o lingura de zahar si se amesteca pana se dizolva toate. Faina se pune intr-un vas maricel si se face un cuib unde se pune compozitia de lapte si drojdie, untul topit si racit si oul. Se framanta pana cand devine un aluat pufos, dens si nelipicios. Se face o bila si se lasa la dospit aproximativ 45 minute sau pana cand isi dubleaza volumul.
Cand aluatul este crescut se prepara umplutura. Intr-o craticioara se pune laptele si untul pe foc si se amesteca pana cand untul este topit si compozitia relativ fierbinte. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata si cacaua si se amesteca din nou pana cand ciocolata se topeste si de vine o crema iar in cele din urma nutella.
Aluatul care a crescut se pune pe blatul de lucrui si se framanta foarte usor si se intinde in form de dreptunghi de grosimea 1 cm cu un facalet.
Se pune crema si se ruleaza usor sa nu se rupa dupa care se sigileaza sa nu iasa crema.
Pe o tava mare se pune hartie de copt pe care punem ruloul si il bagam 30 minute la congelator pentru ca umplutura sa se intareasca si sa faciliteze taierea melcisorilor.
Dupa ce a stat la rece se scoate pe blatul de lucru si se taie bucati de aproximativ 7 cm grosime care se asaza la o distanta de 2 cm unul de celalalt intr-o tava unsa cu unt, cu partea cremoasa in sus.
Se pun la dospit pentru inca 30 minute ( eu am folosit functia de dospire a cuptorului si am setat pe 30grade).
Dupa acesta ultima dospire melcisorii ar trebui sa isi dubleze volumul si se se lipeasca unii de altii.
Se coc aproximativ 30 minute la 180˚C la cuptorul preincalzit.
Dupa ce ii scoatem din coptor pregatim siropul din miere, apa si esenta de rom si il turnam peste ei. Puteti sa nu ii insiropati daca nu doriti doar ca textura va fi usor crocanta.
Cand s-au racit complet mixam toate ingredintele pentru topping si ungem cu acesta rulourile. Sunt deliciosi de servit dimineata la cafea sau in orice moment al zilei.