Pufoase,aromate,minunate.
Ingrediente:
Mod de preparare:
In laptele călduț dizolvăm drojdia și lăsăm deoparte 10 minute.
Intr-un vas amestecăm ingredientele uscate și adăugăm peste ele amestecul de drojdie cu lapte și untul topit.
Frământăm 5 minute și apoi lăsăm la dospit 1 oră sau până își dublează volumul.
Mai frământăm odată 5 minute apoi lăsăm aluatul să își dubleze volumul încă o dată.
Cât timp aluatul crește preparăm umplutura.
Amestecăm bine toate ingredientele(zahărul brun,untul topit,scorțișoara,cacao).
Impărțim aluatul în două bucăți egale.
Pe blatul de lucru uns cu puțin ulei întindem o bucată de aluat în formă de dreptunghi cu grosimea de 0.5 cm.
Adăugăm jumătate din umplutură și rulăm.
Tăiem ruloul obținut în bucăți egale de 5 cm.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
Aranjăm rulourile în tavă cu distanța de 3 cm între ele.
Preîncălzim cuptorul la 200°C.
Lăsăm rulourile la dospit 30 de minute.
Coacem rulourile în cuptorul preâncălzit 30-40 de minute până se rumenesc frumos.
Ingrediente
Indicații
In laptele călduț dizolvăm drojdia și lăsăm deoparte 10 minute.
Intr-un vas amestecăm ingredientele uscate și adăugăm peste ele amestecul de drojdie cu lapte și untul topit.
Frământăm 5 minute și apoi lăsăm la dospit 1 oră sau până își dublează volumul.
Mai frământăm odată 5 minute apoi lăsăm aluatul să își dubleze volumul încă o dată.
Cât timp aluatul crește preparăm umplutura.
Amestecăm bine toate ingredientele(zahărul brun,untul topit,scorțișoara,cacao).
Impărțim aluatul în două bucăți egale.
Pe blatul de lucru uns cu puțin ulei întindem o bucată de aluat în formă de dreptunghi cu grosimea de 0.5 cm.
Adăugăm jumătate din umplutură și rulăm.
Tăiem ruloul obținut în bucăți egale de 5 cm.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
Aranjăm rulourile în tavă cu distanța de 3 cm între ele.
Preîncălzim cuptorul la 200°C.
Lăsăm rulourile la dospit 30 de minute.
Coacem rulourile în cuptorul preâncălzit 30-40 de minute până se rumenesc frumos.