fbpx

Rulouri cu scorțișoară

AutorLarisa
DificultateIntermediar

Pufoase,aromate,minunate.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare2 ore 25 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total3 ore 5 mins

Ingrediente:

Aluat :
 500 ml lapte
 11 g drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă
 100 g unt topit
 100 g zahăr brun
 750 g făină
 1 linguriță(e) sare
Umplutură :
 400 g zahar brun
 10 unt topit
 6 scorțișoară
 2 cacao sau 3 linguri cremă de ciocolată

Mod de preparare:

Aluat :
1

In laptele călduț dizolvăm drojdia și lăsăm deoparte 10 minute.

2

Intr-un vas amestecăm ingredientele uscate și adăugăm peste ele amestecul de drojdie cu lapte și untul topit.

3

Frământăm 5 minute și apoi lăsăm la dospit 1 oră sau până își dublează volumul.

4

Mai frământăm odată 5 minute apoi lăsăm aluatul să își dubleze volumul încă o dată.

5

Cât timp aluatul crește preparăm umplutura.
Amestecăm bine toate ingredientele(zahărul brun,untul topit,scorțișoara,cacao).

6

Impărțim aluatul în două bucăți egale.
Pe blatul de lucru uns cu puțin ulei întindem o bucată de aluat în formă de dreptunghi cu grosimea de 0.5 cm.
Adăugăm jumătate din umplutură și rulăm.
Tăiem ruloul obținut în bucăți egale de 5 cm.

7

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
Aranjăm rulourile în tavă cu distanța de 3 cm între ele.

8

Preîncălzim cuptorul la 200°C.

9

Lăsăm rulourile la dospit 30 de minute.

10

Coacem rulourile în cuptorul preâncălzit 30-40 de minute până se rumenesc frumos.

Ingrediente

Aluat :
 500 ml lapte
 11 g drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă
 100 g unt topit
 100 g zahăr brun
 750 g făină
 1 linguriță(e) sare
Umplutură :
 400 g zahar brun
 10 unt topit
 6 scorțișoară
 2 cacao sau 3 linguri cremă de ciocolată

Direcții

Aluat :
1

In laptele călduț dizolvăm drojdia și lăsăm deoparte 10 minute.

2

Intr-un vas amestecăm ingredientele uscate și adăugăm peste ele amestecul de drojdie cu lapte și untul topit.

3

Frământăm 5 minute și apoi lăsăm la dospit 1 oră sau până își dublează volumul.

4

Mai frământăm odată 5 minute apoi lăsăm aluatul să își dubleze volumul încă o dată.

5

Cât timp aluatul crește preparăm umplutura.
Amestecăm bine toate ingredientele(zahărul brun,untul topit,scorțișoara,cacao).

6

Impărțim aluatul în două bucăți egale.
Pe blatul de lucru uns cu puțin ulei întindem o bucată de aluat în formă de dreptunghi cu grosimea de 0.5 cm.
Adăugăm jumătate din umplutură și rulăm.
Tăiem ruloul obținut în bucăți egale de 5 cm.

7

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
Aranjăm rulourile în tavă cu distanța de 3 cm între ele.

8

Preîncălzim cuptorul la 200°C.

9

Lăsăm rulourile la dospit 30 de minute.

10

Coacem rulourile în cuptorul preâncălzit 30-40 de minute până se rumenesc frumos.

Rulouri cu scorțișoară