Salamul de biscuiți e desertul tău preferat ? Încearcă și această variantă delicioasă făcută în casă. Rețeta de salam de biscuiți aromat e foarte simplă și delicioasă !
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ciocolata ruptă bucăți și untul tăiat bucățele se pun să se topească la bain-marie, la foc mic, amestecând mereu cu o lingură de lemn.
După ce ingredientele s-au topit, se scoate vasul de la bain-marie, se lasă amestecul să se răcească și se adaugă gălbenușurile și lichiorul.
Biscuiții se sfărâmă grosier și se amestecă cu migdalele și fisticul ( ușor mărunțite ) și cu compoziția de ciocolată, gălbenușuri și lichior.
Pe o foaie de hârtie de copt se așează un strat de folie alimentară transparentă, se pune amestecul de biscuiți și se nivelează. Apoi, se rulează pentru a obține un sul și se strânge la capete pentru a-i da formă de salam.
Se lasă la frigider de pe o zi pe alta și, după ce s-a întărit, se scoate din ambalaj și se trece prin zahăr pudră. Apoi se taie și se servește.
În loc de migdale și fistic, se pot folosi caise și prune uscate dar și stafide bine înmuiate în apă călduță cu esență de rom, preferabil, bine scurse înainte.
Ingrediente
Indicații
Ciocolata ruptă bucăți și untul tăiat bucățele se pun să se topească la bain-marie, la foc mic, amestecând mereu cu o lingură de lemn.
După ce ingredientele s-au topit, se scoate vasul de la bain-marie, se lasă amestecul să se răcească și se adaugă gălbenușurile și lichiorul.
Biscuiții se sfărâmă grosier și se amestecă cu migdalele și fisticul ( ușor mărunțite ) și cu compoziția de ciocolată, gălbenușuri și lichior.
Pe o foaie de hârtie de copt se așează un strat de folie alimentară transparentă, se pune amestecul de biscuiți și se nivelează. Apoi, se rulează pentru a obține un sul și se strânge la capete pentru a-i da formă de salam.
Se lasă la frigider de pe o zi pe alta și, după ce s-a întărit, se scoate din ambalaj și se trece prin zahăr pudră. Apoi se taie și se servește.
În loc de migdale și fistic, se pot folosi caise și prune uscate dar și stafide bine înmuiate în apă călduță cu esență de rom, preferabil, bine scurse înainte.