Salam de biscuiți

AutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

Pentru că vă spusesem acum ceva timp că am realizat biscuiții populari special pentru un viitor salam de biscuiți, ne-am pus pe treabă și acum se pot bucura și cei mici de o variantă foarte sănătoasă a uneia dintre cele mai iubite amintiri din copilărie.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare8 oreTimp total8 ore 40 minute

Ingrediente:

 300 gr Biscuiți populari de casă
 400 ml Lapte
 100 gr Unt
 20 gr Carob
 175 gr Piure de dovleac
 Scorțișoară Ceylon
 50 gr Fulgi de cocos
 50 gr Migdale
 50 gr Caju
 50 gr Nuci măcinate
 3 Picături ulei esențial de portocale
 3 Banane
 2 tbsp Mix 4 semințe
Extra
 100 gr Biscuiți râșniți/nucă măcinată/fulgi de cocos

Mod de preparare:

1

Am topit untul în lapte, la foc mic, adăugând și carobul.

2

Când am luat vasul de pe foc am adăugat piureul de dovleac copt și scorțișoara, amestecând pentru omogenizare.

3

Am măcinat biscuiții și i-am pus într-un vas încăpător. Peste ei am adăugat fulgii de cocos, nucile, migdalele, caju-ul și uleiul esențial de portocală, împreună cu compoziția lichidă. Dacă optați și pentru mix-ul “4 semințe”, îl adăugați tot în această etapă.

4

Am omogenizat bine compoziția cu ajutorul unei spatule de silicon, am adăugat și cubulețele de banană și am continuat să amestec până și acestea au fost integrate.

5

Am format calupurile de salam, tavalindu-le prin biscuiți măcinați. Puteți opta să le tăvăliți prin nucă măcinată sau fulgi de cocos.
Compoziția poate fi porționată și sub formă de bombonele, așa cum am făcut noi cu o mică parte din compoziție, pentru a putea savura imediat rezultatul.

6

Calupurile de salam le-am ambalat în folie alimentară și le-am introdus la rece peste noapte, pentru a se închega compoziția și a le putea felia mai bine.

Ingrediente

 300 gr Biscuiți populari de casă
 400 ml Lapte
 100 gr Unt
 20 gr Carob
 175 gr Piure de dovleac
 Scorțișoară Ceylon
 50 gr Fulgi de cocos
 50 gr Migdale
 50 gr Caju
 50 gr Nuci măcinate
 3 Picături ulei esențial de portocale
 3 Banane
 2 tbsp Mix 4 semințe
Extra
 100 gr Biscuiți râșniți/nucă măcinată/fulgi de cocos

Indicații

1

Am topit untul în lapte, la foc mic, adăugând și carobul.

2

Când am luat vasul de pe foc am adăugat piureul de dovleac copt și scorțișoara, amestecând pentru omogenizare.

3

Am măcinat biscuiții și i-am pus într-un vas încăpător. Peste ei am adăugat fulgii de cocos, nucile, migdalele, caju-ul și uleiul esențial de portocală, împreună cu compoziția lichidă. Dacă optați și pentru mix-ul “4 semințe”, îl adăugați tot în această etapă.

4

Am omogenizat bine compoziția cu ajutorul unei spatule de silicon, am adăugat și cubulețele de banană și am continuat să amestec până și acestea au fost integrate.

5

Am format calupurile de salam, tavalindu-le prin biscuiți măcinați. Puteți opta să le tăvăliți prin nucă măcinată sau fulgi de cocos.
Compoziția poate fi porționată și sub formă de bombonele, așa cum am făcut noi cu o mică parte din compoziție, pentru a putea savura imediat rezultatul.

6

Calupurile de salam le-am ambalat în folie alimentară și le-am introdus la rece peste noapte, pentru a se închega compoziția și a le putea felia mai bine.

Note

Salam de biscuiți