fbpx

Salam de biscuiți

AvatarAutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

Pentru că vă spusesem acum ceva timp că am realizat biscuiții populari special pentru un viitor salam de biscuiți, ne-am pus pe treabă și acum se pot bucura și cei mici de o variantă foarte sănătoasă a uneia dintre cele mai iubite amintiri din copilărie.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare40 minsTimp de gătire / răcire8 oreTimp Total8 ore 40 mins

Ingrediente:

 300 g Biscuiți populari de casă
 400 ml Lapte
 100 g Unt
 20 g Carob
 175 g Piure de dovleac
 Scorțișoară Ceylon
 50 g Fulgi de cocos
 50 g Migdale
 50 g Caju
 50 g Nuci măcinate
 3 Picături ulei esențial de portocale
 3 Banane
 2 linguri(ă) Mix 4 semințe
Extra
 100 g Biscuiți râșniți/nucă măcinată/fulgi de cocos

Mod de preparare:

1

Am topit untul în lapte, la foc mic, adăugând și carobul.

2

Când am luat vasul de pe foc am adăugat piureul de dovleac copt și scorțișoara, amestecând pentru omogenizare.

3

Am măcinat biscuiții și i-am pus într-un vas încăpător. Peste ei am adăugat fulgii de cocos, nucile, migdalele, caju-ul și uleiul esențial de portocală, împreună cu compoziția lichidă. Dacă optați și pentru mix-ul “4 semințe”, îl adăugați tot în această etapă.

4

Am omogenizat bine compoziția cu ajutorul unei spatule de silicon, am adăugat și cubulețele de banană și am continuat să amestec până și acestea au fost integrate.

5

Am format calupurile de salam, tavalindu-le prin biscuiți măcinați. Puteți opta să le tăvăliți prin nucă măcinată sau fulgi de cocos.
Compoziția poate fi porționată și sub formă de bombonele, așa cum am făcut noi cu o mică parte din compoziție, pentru a putea savura imediat rezultatul.

6

Calupurile de salam le-am ambalat în folie alimentară și le-am introdus la rece peste noapte, pentru a se închega compoziția și a le putea felia mai bine.

Ingrediente

 300 g Biscuiți populari de casă
 400 ml Lapte
 100 g Unt
 20 g Carob
 175 g Piure de dovleac
 Scorțișoară Ceylon
 50 g Fulgi de cocos
 50 g Migdale
 50 g Caju
 50 g Nuci măcinate
 3 Picături ulei esențial de portocale
 3 Banane
 2 linguri(ă) Mix 4 semințe
Extra
 100 g Biscuiți râșniți/nucă măcinată/fulgi de cocos

Direcții

1

Am topit untul în lapte, la foc mic, adăugând și carobul.

2

Când am luat vasul de pe foc am adăugat piureul de dovleac copt și scorțișoara, amestecând pentru omogenizare.

3

Am măcinat biscuiții și i-am pus într-un vas încăpător. Peste ei am adăugat fulgii de cocos, nucile, migdalele, caju-ul și uleiul esențial de portocală, împreună cu compoziția lichidă. Dacă optați și pentru mix-ul “4 semințe”, îl adăugați tot în această etapă.

4

Am omogenizat bine compoziția cu ajutorul unei spatule de silicon, am adăugat și cubulețele de banană și am continuat să amestec până și acestea au fost integrate.

5

Am format calupurile de salam, tavalindu-le prin biscuiți măcinați. Puteți opta să le tăvăliți prin nucă măcinată sau fulgi de cocos.
Compoziția poate fi porționată și sub formă de bombonele, așa cum am făcut noi cu o mică parte din compoziție, pentru a putea savura imediat rezultatul.

6

Calupurile de salam le-am ambalat în folie alimentară și le-am introdus la rece peste noapte, pentru a se închega compoziția și a le putea felia mai bine.

Salam de biscuiți