O reteta usoara de desert rapid.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Biscuitii se rup cu mana in bucati de diverse dimensiuni. Nuca se prajeste (fara ulei!) intr-o tigaie antiaderenta incinsa pentru a-si elibera aromele. Ciocolata alba se taie in bucati de diferite dimensiuni.
Intr-o oala se pun pe foc laptele, untul, zaharul si praful de sare. Se asteapta pana se topeste untul, apoi se mai lasa sa dea cateva clocote. Se opreste focul si se adauga amaretto si lingura de cacao. Se amesteca bine pana se dizolva cacaoa.
Intr-un castron se amesteca biscuitii, nuca, scortisoara si ciocolata alba.
Dupa ce siropul s-a racit, se toarna peste amestecul cu biscuiti. Se lasa 10 minute sa se raceasca la tempertura camerei, apoi de baga la frigider 30 minute.
Dupa ce se scoate de la frigider, compozitia se intinde pe o folie alimentara si se modeleaza in forma dorita. Se lasa la frigider pana la servire.
Ingrediente
Indicații
Biscuitii se rup cu mana in bucati de diverse dimensiuni. Nuca se prajeste (fara ulei!) intr-o tigaie antiaderenta incinsa pentru a-si elibera aromele. Ciocolata alba se taie in bucati de diferite dimensiuni.
Intr-o oala se pun pe foc laptele, untul, zaharul si praful de sare. Se asteapta pana se topeste untul, apoi se mai lasa sa dea cateva clocote. Se opreste focul si se adauga amaretto si lingura de cacao. Se amesteca bine pana se dizolva cacaoa.
Intr-un castron se amesteca biscuitii, nuca, scortisoara si ciocolata alba.
Dupa ce siropul s-a racit, se toarna peste amestecul cu biscuiti. Se lasa 10 minute sa se raceasca la tempertura camerei, apoi de baga la frigider 30 minute.
Dupa ce se scoate de la frigider, compozitia se intinde pe o folie alimentara si se modeleaza in forma dorita. Se lasa la frigider pana la servire.