fbpx

Salam de biscuiti cu ciocolata alba si amaretto

AvatarAutorandreea_is_cooking
DificultateÎncepător

O reteta usoara de desert rapid.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire45 minsTimp Total55 mins

Ingrediente:

 250 g biscuiti digestivi
 100 ml lapte
 75 g unt
 50 g zahar
 1 linguri(ă) cacao
 2 amaretto
 50 g nuci
 50 g ciocolata aba
 1 praf de sare
 ½ linguriță(e) scortisoara

Mod de preparare:

1

Biscuitii se rup cu mana in bucati de diverse dimensiuni. Nuca se prajeste (fara ulei!) intr-o tigaie antiaderenta incinsa pentru a-si elibera aromele. Ciocolata alba se taie in bucati de diferite dimensiuni.

2

Intr-o oala se pun pe foc laptele, untul, zaharul si praful de sare. Se asteapta pana se topeste untul, apoi se mai lasa sa dea cateva clocote. Se opreste focul si se adauga amaretto si lingura de cacao. Se amesteca bine pana se dizolva cacaoa.
Intr-un castron se amesteca biscuitii, nuca, scortisoara si ciocolata alba.

3

Dupa ce siropul s-a racit, se toarna peste amestecul cu biscuiti. Se lasa 10 minute sa se raceasca la tempertura camerei, apoi de baga la frigider 30 minute.

4

Dupa ce se scoate de la frigider, compozitia se intinde pe o folie alimentara si se modeleaza in forma dorita. Se lasa la frigider pana la servire.

Ingrediente

 250 g biscuiti digestivi
 100 ml lapte
 75 g unt
 50 g zahar
 1 linguri(ă) cacao
 2 amaretto
 50 g nuci
 50 g ciocolata aba
 1 praf de sare
 ½ linguriță(e) scortisoara

Direcții

1

Biscuitii se rup cu mana in bucati de diverse dimensiuni. Nuca se prajeste (fara ulei!) intr-o tigaie antiaderenta incinsa pentru a-si elibera aromele. Ciocolata alba se taie in bucati de diferite dimensiuni.

2

Intr-o oala se pun pe foc laptele, untul, zaharul si praful de sare. Se asteapta pana se topeste untul, apoi se mai lasa sa dea cateva clocote. Se opreste focul si se adauga amaretto si lingura de cacao. Se amesteca bine pana se dizolva cacaoa.
Intr-un castron se amesteca biscuitii, nuca, scortisoara si ciocolata alba.

3

Dupa ce siropul s-a racit, se toarna peste amestecul cu biscuiti. Se lasa 10 minute sa se raceasca la tempertura camerei, apoi de baga la frigider 30 minute.

4

Dupa ce se scoate de la frigider, compozitia se intinde pe o folie alimentara si se modeleaza in forma dorita. Se lasa la frigider pana la servire.

Salam de biscuiti cu ciocolata alba si amaretto