Salam de biscuiti cu ciocolata alba si amaretto

Autorandreea_is_cooking
DificultateÎncepător

O reteta usoara de desert rapid.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

 250 gr biscuiti digestivi
 100 ml lapte
 75 gr unt
 50 gr zahar
 1 tbsp cacao
 2 amaretto
 50 gr nuci
 50 gr ciocolata aba
 1 praf de sare
 ½ tsp scortisoara

Mod de preparare:

1

Biscuitii se rup cu mana in bucati de diverse dimensiuni. Nuca se prajeste (fara ulei!) intr-o tigaie antiaderenta incinsa pentru a-si elibera aromele. Ciocolata alba se taie in bucati de diferite dimensiuni.

2

Intr-o oala se pun pe foc laptele, untul, zaharul si praful de sare. Se asteapta pana se topeste untul, apoi se mai lasa sa dea cateva clocote. Se opreste focul si se adauga amaretto si lingura de cacao. Se amesteca bine pana se dizolva cacaoa.
Intr-un castron se amesteca biscuitii, nuca, scortisoara si ciocolata alba.

3

Dupa ce siropul s-a racit, se toarna peste amestecul cu biscuiti. Se lasa 10 minute sa se raceasca la tempertura camerei, apoi de baga la frigider 30 minute.

4

Dupa ce se scoate de la frigider, compozitia se intinde pe o folie alimentara si se modeleaza in forma dorita. Se lasa la frigider pana la servire.

Ingrediente

 250 gr biscuiti digestivi
 100 ml lapte
 75 gr unt
 50 gr zahar
 1 tbsp cacao
 2 amaretto
 50 gr nuci
 50 gr ciocolata aba
 1 praf de sare
 ½ tsp scortisoara

Indicații

1

Biscuitii se rup cu mana in bucati de diverse dimensiuni. Nuca se prajeste (fara ulei!) intr-o tigaie antiaderenta incinsa pentru a-si elibera aromele. Ciocolata alba se taie in bucati de diferite dimensiuni.

2

Intr-o oala se pun pe foc laptele, untul, zaharul si praful de sare. Se asteapta pana se topeste untul, apoi se mai lasa sa dea cateva clocote. Se opreste focul si se adauga amaretto si lingura de cacao. Se amesteca bine pana se dizolva cacaoa.
Intr-un castron se amesteca biscuitii, nuca, scortisoara si ciocolata alba.

3

Dupa ce siropul s-a racit, se toarna peste amestecul cu biscuiti. Se lasa 10 minute sa se raceasca la tempertura camerei, apoi de baga la frigider 30 minute.

4

Dupa ce se scoate de la frigider, compozitia se intinde pe o folie alimentara si se modeleaza in forma dorita. Se lasa la frigider pana la servire.

Salam de biscuiti cu ciocolata alba si amaretto