Un salam de biscuiti cu textura fina si ciocolatoasa invelit in fulgi de migdale care contine fructe gojii, nuci si ciocolata neagra.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu nucile maruntite, stafidele, fructele de goji, si cacaua.
Intr-un vas se pun pe foc laptele, untul, ciocolata si zaharul si se amesteca cu un tel pana cand atinge punctul de fierbere si atat ciocolata cat si untul sunt topite complet.
Compozitie fierbinte se toarna peste ingredientele uscate si se amesteca bine, dupa care se da la rece aproximativ 30 minute pentru ca biscuitii sa se hidrateze.
Dupa ce compozitia s-a racit se intinde o bucata de folie de plastic pe care se pun o parte din fulgii de migdale. Peste acestia se pune intreaga compozitie dupa care restul de fulgi, distribuiti uniform si cu ajutorul foliei se preseaza pentru ca acestia sa se lipeasca de compozitie.
Se sigileaza folia si rulam salamul pentru a-i da o forma rotunda dupa care se pune la frigider pentru minim 2-3 ore sau preferabil peste noapte.
Ingrediente
Indicații
Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu nucile maruntite, stafidele, fructele de goji, si cacaua.
Intr-un vas se pun pe foc laptele, untul, ciocolata si zaharul si se amesteca cu un tel pana cand atinge punctul de fierbere si atat ciocolata cat si untul sunt topite complet.
Compozitie fierbinte se toarna peste ingredientele uscate si se amesteca bine, dupa care se da la rece aproximativ 30 minute pentru ca biscuitii sa se hidrateze.
Dupa ce compozitia s-a racit se intinde o bucata de folie de plastic pe care se pun o parte din fulgii de migdale. Peste acestia se pune intreaga compozitie dupa care restul de fulgi, distribuiti uniform si cu ajutorul foliei se preseaza pentru ca acestia sa se lipeasca de compozitie.
Se sigileaza folia si rulam salamul pentru a-i da o forma rotunda dupa care se pune la frigider pentru minim 2-3 ore sau preferabil peste noapte.