Acesta este unul dintre deserturile mele preferate din copilărie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Zahărul cu o jumate de cană de apă se pune pe foc până se topeşte. Biscuiţi se rup bucăţi mai mici. Nuca se sfarmă mai mărunt şi se prăjăşte 5 minute. În siropul de apă şi zahăr se adaugă untul şi se amestecă până se dizolvă. Într-un bol se amestecă biscuiţii cu nuca, cacaoa şi stafidele. Toate se tornă peste sirop. Se opreşte focul şi se mestecă până compoziţia devine omogenă.
Se ia o folie alimentară, se pune în două straturi şi se tornă compoziţia de mai sus de-a lungul foliei. Se răsuceşte sub formă de salam şi se lasă la rece 2-3 ore. Se taie felii şi se mâncă.
Ingrediente
Indicații
Zahărul cu o jumate de cană de apă se pune pe foc până se topeşte. Biscuiţi se rup bucăţi mai mici. Nuca se sfarmă mai mărunt şi se prăjăşte 5 minute. În siropul de apă şi zahăr se adaugă untul şi se amestecă până se dizolvă. Într-un bol se amestecă biscuiţii cu nuca, cacaoa şi stafidele. Toate se tornă peste sirop. Se opreşte focul şi se mestecă până compoziţia devine omogenă.
Se ia o folie alimentară, se pune în două straturi şi se tornă compoziţia de mai sus de-a lungul foliei. Se răsuceşte sub formă de salam şi se lasă la rece 2-3 ore. Se taie felii şi se mâncă.