Salam de biscuiţi

AutorDacu
DificultateIntermediar

Acesta este unul dintre deserturile mele preferate din copilărie.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 400 gr Biscuiti
 350 gr zahar
 125 gr unt
 2 cacao
 100 gr nuca
 50 gr stafide

Mod de preparare:

1

Zahărul cu o jumate de cană de apă se pune pe foc până se topeşte. Biscuiţi se rup bucăţi mai mici. Nuca se sfarmă mai mărunt şi se prăjăşte 5 minute. În siropul de apă şi zahăr se adaugă untul şi se amestecă până se dizolvă. Într-un bol se amestecă biscuiţii cu nuca, cacaoa şi stafidele. Toate se tornă peste sirop. Se opreşte focul şi se mestecă până compoziţia devine omogenă.

Se ia o folie alimentară, se pune în două straturi şi se tornă compoziţia de mai sus de-a lungul foliei. Se răsuceşte sub formă de salam şi se lasă la rece 2-3 ore. Se taie felii şi se mâncă.

Ingrediente

 400 gr Biscuiti
 350 gr zahar
 125 gr unt
 2 cacao
 100 gr nuca
 50 gr stafide

Indicații

1

Zahărul cu o jumate de cană de apă se pune pe foc până se topeşte. Biscuiţi se rup bucăţi mai mici. Nuca se sfarmă mai mărunt şi se prăjăşte 5 minute. În siropul de apă şi zahăr se adaugă untul şi se amestecă până se dizolvă. Într-un bol se amestecă biscuiţii cu nuca, cacaoa şi stafidele. Toate se tornă peste sirop. Se opreşte focul şi se mestecă până compoziţia devine omogenă.

Se ia o folie alimentară, se pune în două straturi şi se tornă compoziţia de mai sus de-a lungul foliei. Se răsuceşte sub formă de salam şi se lasă la rece 2-3 ore. Se taie felii şi se mâncă.

Note

Salam de biscuiţi