Salata calda de paste cu creveti

AutorGeorgiana Luiza Gcs
DificultateIntermediar

Am facut o pasiune pentru paste, de aceea mereu incerc sa fac altfel.
Dupa cateva incercari am gasit o metoda destul de buna pentru a avea o portie de paste fresh, asa ca am ales sa o impartasesc.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire7 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total17 minute

Ingrediente:

 80 gr creveti decorticati
 125 gr Tagliatelle proaspete cu ou
 50 gr r osii cherry
 25 gr baby spanac
 5 gr catel usturoi
 50 ml smantana lichida(Min 20% grasime)
 2 pesto
 2 smantana(min 20% grasime)
 2 sare
 1 tsp piper macinat
 1 ulei de masline
 15 gr parmesan
 2 unt

Mod de preparare:

1

Prima oara curat bine crevetii de orice venisoare, inlatur cozile si ii tai pe vertical in jumate.

2

Toc marunt usturoiul.

3

Tai rosiile si le spal impreuna spanacul si le las la scurs.

4

Intre timp pun apa la fiert cu 2 lingurite de sare.

5

Separat intr-un bol incapator amestec cele 2 linguri de pesto(eu optez pentru cel Baresa) cu 2linguri de smantana grasa(folosesc Pilos), jumatate de lingurita de piper si jumatate de lingurita de sare.

6

Tot in acelas bol pun rosiile taiate pe jumate impreuna cu spanacul si amestec usor. O las deoparte pentru ce urmeaza.

7

Apa sigur a ajuns la punctul terminc dorit si pun pastele la fiert.(citesc instructiunile de pe ambalaj, fiecare brand are timp diferit de fierbere)

8

Cat timp fierb pastele pun o tigaie care nu lipeste la incins. Adaug uleiul de masline si untul si adaug crevetii. Toata actiunea este la foc iute pentru a rumenii crevetii.( acestia vor capata o forma de spirala)

9

Dupa ce au inceput sa se gateasca crevetii adaug usturoiul si le las impreuna pana capata o culoare frumoasa.

10

Dau focul la minim si adaug smantana lichida( Gran Cucina) impreuna cu 2 linguri de apa de la paste.

11

Las sosul sa se gateasca la foc mic timp de 2 minute.

12

Timp in care scurg pastele.( nu le clatesc, doar le las in strecuratoare pana ajung sa le amestec)

13

Adaug peste sos jumatate de lingurita de sare si jumatate de lingurita de piper.

14

In bolul ce am pregatit sosul rece cu rosii si spanac adaug usor sosul cald cu creveti. (Garantez ca nu se taie)

15

Tot in bol adaug si pastele si amestec usor pentru a pastra rosiile intregi.

16

Imi aleg o farfurie incapatoare si imi aranjez pastele.

17

La final adaug parmesan ras si putin piper proaspat macinat.

18

Mananc cum vreau, repede sau mai alene deoarece sosul este unul lejer (desi contine smantana) iar spanacul si rosiile proaspat fac echilibrul de care am nevoie. Enjoy!

Ingrediente

 80 gr creveti decorticati
 125 gr Tagliatelle proaspete cu ou
 50 gr r osii cherry
 25 gr baby spanac
 5 gr catel usturoi
 50 ml smantana lichida(Min 20% grasime)
 2 pesto
 2 smantana(min 20% grasime)
 2 sare
 1 tsp piper macinat
 1 ulei de masline
 15 gr parmesan
 2 unt

Indicații

1

Prima oara curat bine crevetii de orice venisoare, inlatur cozile si ii tai pe vertical in jumate.

2

Toc marunt usturoiul.

3

Tai rosiile si le spal impreuna spanacul si le las la scurs.

4

Intre timp pun apa la fiert cu 2 lingurite de sare.

5

Separat intr-un bol incapator amestec cele 2 linguri de pesto(eu optez pentru cel Baresa) cu 2linguri de smantana grasa(folosesc Pilos), jumatate de lingurita de piper si jumatate de lingurita de sare.

6

Tot in acelas bol pun rosiile taiate pe jumate impreuna cu spanacul si amestec usor. O las deoparte pentru ce urmeaza.

7

Apa sigur a ajuns la punctul terminc dorit si pun pastele la fiert.(citesc instructiunile de pe ambalaj, fiecare brand are timp diferit de fierbere)

8

Cat timp fierb pastele pun o tigaie care nu lipeste la incins. Adaug uleiul de masline si untul si adaug crevetii. Toata actiunea este la foc iute pentru a rumenii crevetii.( acestia vor capata o forma de spirala)

9

Dupa ce au inceput sa se gateasca crevetii adaug usturoiul si le las impreuna pana capata o culoare frumoasa.

10

Dau focul la minim si adaug smantana lichida( Gran Cucina) impreuna cu 2 linguri de apa de la paste.

11

Las sosul sa se gateasca la foc mic timp de 2 minute.

12

Timp in care scurg pastele.( nu le clatesc, doar le las in strecuratoare pana ajung sa le amestec)

13

Adaug peste sos jumatate de lingurita de sare si jumatate de lingurita de piper.

14

In bolul ce am pregatit sosul rece cu rosii si spanac adaug usor sosul cald cu creveti. (Garantez ca nu se taie)

15

Tot in bol adaug si pastele si amestec usor pentru a pastra rosiile intregi.

16

Imi aleg o farfurie incapatoare si imi aranjez pastele.

17

La final adaug parmesan ras si putin piper proaspat macinat.

18

Mananc cum vreau, repede sau mai alene deoarece sosul este unul lejer (desi contine smantana) iar spanacul si rosiile proaspat fac echilibrul de care am nevoie. Enjoy!

Note

Salata calda de paste cu creveti